E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor"Bank Asya 1. Lig için başvuracağız'---

"Bank Asya 1. Lig için başvuracağız'

Bank Asya 1. Lig için başvuracağız'
26 Ağustos 2011 - 02:09 borsagundem.com

Ali Koç sert konuştu: O zaman bizi de suçlu bulun, bizi de gönüllü olarak veya sizin kararınızla Bank Asya 1. Lig’e yollayın.

Ali Koç: Federasyona diyeceğiz ki; Beşiktaş’ın kupayı geri vermesinden bu kadar etkilendiniz, itibarının arttırdığını söylediniz. O zaman bizi de suçlu bulun, bizi de gönüllü olarak veya sizin kararınızla Bank Asya 1. Lig’e yollayın.
FENERBAHÇE’den şok karar... Hakkındaki şike suçlamaları nedeniyle Avrupa Şampiyonlar Ligi’nden men edilen sarı lacivertli kulüp, Bank Asya 1. Lig’e düşürülmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) başvurma kararı aldı.
Taraftarların büyük bölümünün de destek verdiği bu karar, sarı lacivertli futbolcular ile teknik heyetin dün Sancaktepe’deki Can Bartu Tesisleri’nde yaptığı toplantıda alındı.
Dün öğleden sonra tesislerde toplanıp, 3.5 saat süreyle durum değerlendirmesi yapan futbolcular, “Kulüp olarak böyle bir muameleyi kesinlikle hak etmiyoruz. Bizi bu ligden düşürsünler; onurlu mücadelemize Bank Asya Birinci Lig’de devam etmek istiyoruz” görüşünde birleştiler. Bu düşüncelerini daha sonra Aykut Kocaman’a anlatan futbolculara başarılı teknik adamın, “Bu müthiş bir şey. Böyle önemli bir kararı almak hiç kolay değil. Hepinizle gurur diyorum” karşılığını verdiği öğrenildi.

Futbolcular ve teknik direktör Aykut Kocaman bu konudaki kararlarını, aynı anda tesislerde bulunan asbaşkanlar Ali Koç ve Ali Yıldırım’a açıkladı. Daha sonra da Koç, basın mensuplarının karşısına geçerek bu tarihi kararı açıkladı. Ali Koç, zaman zaman gözleri dolarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Bize değil Türkiye’ye atılan tokat
FENERBAHÇE camiası ve yönetim olarak böyle sporculara ve teknik kadroya sahip olduğumuz için son derece gururluyuz. Futbolcularımız, artık Fenerbahçe’nin bu son gelişmeler çerçevesinde Bank Asya 1. Ligi’nde devam etmesinin gerçekleşmesini bizden talep ettiler. Sadece sporcularımız değil taraftarlarımız ve yönetimimiz de böyle düşünüyor. Biz yarın (bugün) federasyona bunu konuşmak üzere gideceğiz. Diyeceğiz ki; Bu kadar Beşiktaş’ın kupayı geri vermesinden etkilendiniz, itibarı arttırdığını söylediniz. O zaman bizi de suçlu bulun, bizi de gönüllü olarak veya sizin kararınızla Bank Asya 1. Lig’e yollayın. Çünkü Şampiyonlar Ligi ile ilgili verdiğiniz karara baktığımız zaman siz zaten kendi gözünüzle bizi suçlu buluyorsunuz. ‘Kendi ülkemizde hukuk sürecini bekleyeceğiz ama öbürünü UEFA’ demek, kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyoruz, bir Türk olarak kabul etmiyoruz.
Bize değil Türkiye’ye atılan tokat
TFF, UEFA’dan gelen yazıya istinaden bize gönderdiği yazıda, Şampiyonlar Ligi’nden feragat etmemizi istedi. Bunu kabul etseydik, hukuki süreç sonunda haklarımızdan feragat etmek zorunda kalacaktık. Ayrıca, zaman da kısıtlı olduğu için bunu kabul etmeyeceğimizi bildirdik. Bununla beraber UEFA’nın tehditkar yaklamışı ve son alınan karar sadece Fenerbahçe’ye değil, tüm Türkiye’ye atılan bir tokattır. Federasyon boyun eğmemeliydi. Niye Türkiye’ye tokat?
Soruşturmada emniyet ve savcılık üzerlerine düşeni yaparken, dışarıdan bir müfettişin gelip ahkam kesmesi, TFF ve Türkiye’ye hakarettir. Başka ülkelere yapamadıklarını bize yapıyorlar. 2006’da İtalya’da benzer olay yaşandı; Milan Tahkim’le kümede kaldı ve lige eksi 8 puanla başladı. UEFA Milan’a izin verdi ve Milan şampiyon oldu.
Bize değil Türkiye’ye atılan tokat
ŞAMPİYONLAR Ligi’ne göndermediğiniz bir takımı Türkiye Ligi’nde nasıl oynatırsınız? Bu kararı UEFA verdi deyip işin içinden çıkamayız. UEFA, bombayı koymuştur. Şikeye ‘sıfır tölerans’ diyen UEFA’nın bizim yerimize Trabzonspor’u alması, tam bir kara mizah örneğidir. Trabzonspor’un da soruşturmada adı geçmektedir. Bizim çıkardığımız sonuç sadece Fenerbahçe ile ilgilenilmiştir. Savcı dik durup, gizlilik kararı nedeniyle UEFA müfettişine fazla bilgi vermemiş.
Sonra TFF ile yediği yemekte ne oldu, ne bilgi çıktı da bu karar alındı? Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gitmesi mahsurlu ise, Türkiye Ligi’nde de rekabet etmesini doğru bulmuyoruz. Demek ki biz kendi federasyonumuz tarafından suçlu olarak görünüyoruz. Dünya çapında başarılı olan Fenerbahçe’nin getirildiği durum şudur; onurumuz kırıldı. İtibarsızlaştırıldık. Fenerbahçe düşmanlarına bunu söylüyorum. İnşallah bu günleri atlatırız.
hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)