E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBank of America belge inceleme başladı---

Bank of America belge inceleme başladı

Bank of America belge inceleme başladı
04 Ocak 2011 - 01:39 borsagundem.com

Bank of America , WikiLeaks'in büyük bir Amerikan bankasındaki yolsuzlukları teşhir edeceği tehdidinden sonra, binlerce belgesini tarıyor

 

 

New York Times gazetesinde yer alan haberde banka yetkililerinin, bazı bilgisayarların kaybolmuş olabileceği ve bilgisayar sisteminin gizliliğinin ihlal edilmiş olabileceği durumları incelemeye aldığı bildirildi. WikLeaks başkanı Julian Assange, geçen ay büyük bir Amerikan bankasını "çökerteceğini" ve bankanın bir yöneticisinin bilgisayarından elde edilen verileri açıklayarak bir yolsuzluk sistemini gözler önüne sereceğini söylemişti. Bu açıklama üzerine söz konusu bankanın Bank of America olabileceği gündeme gelmişti.
Haberde, bankanın kendi içinde yaptığı araştırmada Assange'ın iddia ettiği gibi, bir banka bilgisayarının hard diskinin çalındığını gösteren bir bulguya rastlanmadı. Ancak banka bu konuda bir danışman firma ve önde gelen bazı hukuk şirketleriyle işbirliği yapıyor.
Bank of America, MasterCad, PayPal ve Visa Europe gibi finansal hizmet şirketleri gibi, WikiLeaks'e ödeme işlemlerini yapmayı  reddediyor.
Gazetenin haberi üzerine, görüşlerini almak için Bank of America yetkililerine ulaşmak mümkün olmadı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)