E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Borsada dipleri satın almak için yanlış zaman---

Bank of America: Borsada dipleri satın almak için yanlış zaman

Bank of America: Borsada dipleri satın almak için yanlış zaman
11 Eylül 2024 - 10:02 borsagundem.com

Bank of America, ABD borsalarında rejim değişikliği yaşandığını öne sürüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında belirsizlik sürüyor. Bunda başkanlık seçiminin büyük etkisi bulunuyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bank of America, hisse senedi piyasalarının giderek daha dalgalı hale geldiğini söylüyor ve “Teknoloji düşüşünü satın almayın” diyor.

Kısa, orta ve uzun vadede oynaklık artacak

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Bank of America, borsalarda volatilitenin arttığını ve hisse senetlerinin gelecek yıllarda da dalgalı seyrini sürdüreceğini belirtiyor.

Banka, yakın vadede seçimle ilgili politika belirsizliğinin dalgalanmada ana etken olduğunu söylüyor ve 2027 sonuna kadar daha ileriye bakıldığında ise, getiri eğrisinin ileride daha fazla oynaklık sinyali verdiğini belirtiyor. Ayrıca, BofA'nın tescilli ‘rejim göstergesi’ de düşüş bölgesine geçmiş durumda.

Bu unsurlar devreye girdiğinde, şirket belirsizlik veya zayıflık zamanlarında genellikle daha iyi performans gösteren savunma hisse senetlerini öneriyor. Analistler, “Kalite, istikrar ve gelir, önceki oynak piyasalarda yatırımcıları korudu. Bu özellikleri artırmak için sektör çağrılarımızı yeniden kalibre ediyoruz” diye yazıyor.

Teknolojiden uzak durun

Banka, yatırımcıların popüler teknoloji sektörüne olan yüksek orandaki yönelimlerini artırmaktan kaçınmaları gerektiği konusunda da uyarıyor.

Banka, fiyat dalgalanmalarının mega-kapsamlı endüstri isimlerini ucuzlatmaya yardımcı olsa bile, birkaç özelliğin bu grubu hala olumsuz bir yatırım haline getirdiğini belirtiyor. Analistler, “Teknoloji düşüşünü satın almayın. Hırpalandığı yönündeki büyük argümanlarla paralel olarak ‘bilişim teknolojisi'nin ağırlığını düşük tutmaya devam ediyoruz” diye yazıyor.

Banka, sektörün kurumsal değer-satış oranındaki rekor seviyelere işaret ediyor ve “Bu, bu şirketlerin aşırı değerli olmaya devam ettiğinin bir işareti” diyor.

Banka ayrıca, teknoloji fonlarının, yeni S&P 500 kuralları hazırlanırken yakında pasif satış baskısıyla karşı karşıya kalabileceğini de ekliyor. Bloomberg, endeksin özellikle 350 milyar dolarlık varlığa sahip hisse senedi fonlarının ağırlıklarını düşürmeyi planladığını bildiriyor. Bu durumda, pasif yatırım araçlarının yaklaşan üç aylık yeniden dengelemede varlıklarını yeniden yapılandırmaları gerekecek.

Borsadan beklenti tek haneli getiriler

Analistler, uzun vadede oynaklığın artmasıyla birlikte portföylerde kalite ve gelirin daha büyük bir rol oynaması gerektiğini yazıyor. “2010'larda borçlanma maliyetleri düşükken büyüme hisseleri mantıklı olsa da, bu değişiyor” diye yazan analistler, gelecek yıllarda borsadan tek haneli getiriler bekliyor.

BofA'nın ABD hisse senedi ve niceliksel strateji başkanı Savita Subramanian'a göre, kaliteli hisselere yönelim daha yakın vadede de mantıklı. Subramanian, “Kahraman olmayın. Sadece beklemek için para aldığınız, güvenli toplam getiri sunan araçlara park etmek gerekiyor” şeklinde konuşuyor. Subramanian, bugünün kalite odaklı hisse senetlerinin pahalı olmadığını ve 'B+ veya daha iyi' derecelendirilenlerin daha düşük kaliteli emsallerine göre hafif bir primle işlem gördüğünü belirtiyor.

Bu arada analistler, kamu hizmetleri ve gayrimenkul temettülerinin, Fed faiz oranı indirimlerinin onları getiri fırsatları aramaya bırakmasıyla yatırımcı dikkatini çekmeye aday hale geldiklerini ifade ediyor. Analistler, “Gayrimenkul temettüleri, 2008'den bu yana sektörün yüksek kaliteli (B+ veya daha iyi) piyasa değeri oranını iki katına çıkararak yüzde 70'e ulaştığı göz önüne alındığında, önceki döngülere göre muhtemelen daha sürdürülebilir fırsatlar sunuyor” diye yazıyor.

'Muhteşem Yedili' hisselerini mevsimsellik de kurtaramayacak'Muhteşem Yedili' hisselerini mevsimsellik de kurtaramayacak

 

Muhteşem Yedili hakimiyetini kaybediyorMuhteşem Yedili hakimiyetini kaybediyor

 

Milyarder Paul Singer: Muhteşem Yedili balonlaştıMilyarder Paul Singer: Muhteşem Yedili balonlaştı

 

Altının getirisi ABD teknoloji hisselerini geride bıraktıAltının getirisi ABD teknoloji hisselerini geride bıraktı

 

ARK Invest ‘ucuza’ teknoloji hissesi topluyorARK Invest ‘ucuza’ teknoloji hissesi topluyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oktay11 Eylül 2024 22:44

    El birliğiyle batırın bankofu bi becerediler şu bankofu satın dipten almayın takasda olsa kendi kendine oynasın

  • Bir dost11 Eylül 2024 10:31

    Soygun icin planlar yalilmis uygulaniyor lilak koton yuzde 60 ekside, spk 2025 yili modeller hazir