E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Borsada fırsatlar 3 sektörde yoğunlaşıyor---

Bank of America: Borsada fırsatlar 3 sektörde yoğunlaşıyor

Bank of America: Borsada fırsatlar 3 sektörde yoğunlaşıyor
01 Ekim 2024 - 09:11 borsagundem.com

Fed’in beklenenden büyük faiz indiriminin borsada özellikle 3 alanda önemli fırsatlar sunduğu düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

BofA, Fed'in teşvik için ‘nadir görülen çifte hamle’ kararıyla birlikte borsada satın alınabilecek 3 ucuz alan olduğunu söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Fed, şirket kârları hala artarken genellikle faiz oranlarını düşürmüyor; ancak şu anda görülen durum bu ve Bank of America, bunun yatırımcılar için benzersiz bir fırsat yarattığını düşünüyor.

Benzersiz fırsat

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, BofA'nın ABD hisse senedi ve strateji başkanı Savita Subramanian, durumu ‘nadir görülen çifte hamle’ olarak tanımlıyor ve yatırımcılara belirli türdeki değer odaklı hisse senetlerine odaklanmalarını önererek portföyde birkaç değişiklik öneriyor.

Değer odaklı hisse senetleri, bir başka deyişle temel verilerin olması gerektiğini söylediği fiyat seviyesinin altında işlem gören hisseler, kârlar arttığında ve faiz oranları düştüğünde daha iyi performans gösteriyor çünkü yatırımcılar korunma konusunda daha az endişeleniyor ve gözden düşen daha yüksek getirili hisse senetlerini benimsiyor. BofA, bu durumun şu an gerçekleştiğini ve para akışlarının değer odaklı Hisse senetlerini destekleyeceğini öne sürüyor.

3 sektör

Bu bağlamda, gayrimenkul, finans ve enerjinin takip edilmeye değer üç sektör olduğunu söyleyen BofA, “Bu değerli endüstriler kalite ve gelir sunuyor” diyor.

Subramanian, “Büyük sermayeli gayrimenkul sektörü, yapay zeka inşasının gerekli bir altyapı bileşeni olan veri merkezlerine Wall Street'in yaptığı büyük yatırımdan faydalanıyor. Bu arada, gayrimenkulün sorunlu ofis alanlarına maruz kalması endişelenecek bir şey değil” diye belirtiyor. Subramanian, “Finans sektörü ise 2008'dekinden daha kaliteli bir sektör haline gelmiş durumda ve şu anda sermaye ‘açlığı' çekiyor. Aynı şey enerji için de söylenebilir” diye ekliyor.

Subramanian, “Bu şirketler, biliyorsunuz, son on yıldan beri temel verilerde kendilerini düzelttiler ve şimdi nakit akışından vazgeçip nakit getirisine odaklanıyorlar. Bence bunlar gerçekten hamle yapmak istediğiniz piyasa alanlarından bazıları” şeklinde konuşuyor.

Benzer şekilde, Citi'nin ABD hisse senedi stratejisti Scott Chronert de finans ve enerji sektörlerini vurguluyor ve ikincisini ‘ters bir fırsat’ olarak adlandırıyor.

Temettü avantajı

Subramanian'a göre, değer odaklı sektörlerin cazibesinin bir kısmı sundukları yüksek temettülerden kaynaklanıyor. Fed’in faiz indirimi döngüsü kısa vadeli getirileri aşağı çektikçe para piyasası yatırımcıları yeni gelir kaynakları arayacak düşüncesinde olan Subramanian, temettü getiren hisse senetlerinin bu geçişten faydalanacağını belirtiyor.

Subramanian, “Emekli hesaplarında ve para piyasası fonlarında bulunan bu varlıkların nereye gideceğini düşünüyorum ve güvenli, istikrarlı bir gelire gideceklerini düşünüyorum. Bu büyüme odaklı hisselerden çok değer odaklı hisseleri tarif ediyor” diyor.

Subramanian, daha önce temettü getirilerinin gayrimenkulde özellikle cazip olduğunu belirtmişti. 2008'den bu yana gayrimenkul temettüleri yüksek kaliteli piyasa değeri oranını iki katına çıkardı.

Uzun vadeli bir hikaye

BofA'nın son notuna göre, ne perakende ne de kurumsal yatırımcılar şimdiye kadar değer eğilimine uyum sağlamış görünüyor ve portföylerin daha çok uzun vadeli büyüme hisselerine ve savunma pozisyonuna doğru kaydığı görülüyor.

Ayrıca hedge fonları da, Pekin'in yeni teşvikler yayınlamasının ardından geçen hafta hızlanan Çin'deki son ralliye de şüpheyle yaklaşıyor. Subramanian bunun daha uzun vadeli bir hikayenin başlangıcı olmasını bekliyor ve yatırımcıların ‘ara malları sektörü'nü izlemelerini öneriyor.

Yaz aylarında borsadan kaçanlar şimdi ne yapmalı?Yaz aylarında borsadan kaçanlar şimdi ne yapmalı?

 

Ekim ayı borsada zorlu geçecekEkim ayı borsada zorlu geçecek

 

Çin borsalarında boğa piyasasının ayak sesleri!Çin borsalarında boğa piyasasının ayak sesleri!

 

Yeni borsa rallisinde lider 3 sektörYeni borsa rallisinde lider 3 sektör

 

Borsa yatırımcıları haber akışına hiç olmadığı kadar duyarlıBorsa yatırımcıları haber akışına hiç olmadığı kadar duyarlı

 

Fundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeliFundstrat: Borsada yatırımcılar Aralık ayını beklemeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)