E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Borsalar yüksek düşüş riskiyle karşı karşıya---

Bank of America: Borsalar yüksek düşüş riskiyle karşı karşıya

Bank of America: Borsalar yüksek düşüş riskiyle karşı karşıya
30 Temmuz 2024 - 11:02 borsagundem.com

ABD borsalarında yaşanan rotasyonun yerini geniş çaplı bir düşüşe bırakma ihtimali bulunuyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America, ABD borsalarında gelecek aylarda düşüş riskinin yüksek olduğunu söylüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bank of America stratejistleri, ABD hisselerinin gelecek aylarda yüksek düşüş riskiyle karşı karşıya kalabileceğini öne sürüyor.

Gelecek aylarda düşüş beklentisi

MarketWatch’tan Isabel Wang’ın haberine göre, BofA Global Research, “Mevsimsel eğilimler ve seçim oynaklığı üzerindeki yüksek yakın vadeli risk, temettü ve sermaye harcaması hareketlerine dönüş beklentileriyle dengeleniyor” diyor.

BofA Global Research'e göre, ABD hisse senedi piyasasındaki yükseliş, tarihi ve mevsimsel eğilimler S&P 500'e yüksek yakın vadeli risk getirdiğinden gelecek aylarda düşüşe geçebilir.

Hisse senedi ve nicel stratejist Savita Subramanian liderliğindeki BofA stratejistleri ekibi paylaştıkları notta, büyük sermayeli S&P 500 Endeksi’nin yılda ortalama üç kez yüzde 5 veya daha fazla düşüş yaşadığını ve yılda en az bir kez yüzde 10 oranında düzeltme yaşadığını yazıyor ve ekliyor: “Geri çekilme için geç kaldık.”

Ağustos ve Eylül ayları tehlikeli

Dev teknoloji hisselerindeki son dalgalanmalar, sözde rotasyon devreye girdiğinden beri S&P 500 ve Nasdaq’ı Nisan ayından bu yana en kötü aylarına doğru yönlendirdi. Subramanian ve ekibi, geçmişe bakılırsa, ABD hisse senetleri için çalkantılı zamanların Ağustos ve Eylül aylarında da devam edebileceğini ve bu döneme mevsimsel olarak zayıf S&P 500 getirilerinin eşlik ettiğini belirtiyor.

Bu arada, ABD başkanlık seçimleri ufukta olduğundan, borsada artan oranda bir oynaklık da görülebilir. BofA stratejistlerine göre, 1928’den bu yana seçim yıllarında Cboe Volatilite Endeksi (VIX), Temmuz'dan Kasım'a kadar ortalama yüzde 25 oranında sıçrıyor ve bu ‘hisse senetleri için riskli bir zemin’ oluşturuyor.

FactSet verilerine göre, VIX Temmuz ayında şimdiye kadar yüzde 32 oranında arttı ve iki yıldan uzun süredir en büyük aylık yükselişini kaydetme yolunda ilerliyor.

Ayı piyasası mümkün değil

Ancak Subramanian ve ekibi, yatırımcıların bu yıl 'tam teşekküllü’ bir ayı piyasası görmelerinin pek olası olmadığını söylüyor ve buna kanıt olarak 1990'a kadar uzanan S&P 500 zirvelerinden bazılarının öncesinde gelen 10 makroekonomik tetikleyiciyi gösteriyor.

Stratejistler, bu sinyallerin hisse senetlerinin bir ayı piyasasından ‘uzakta’ olduğunu, sinyallerin önceki S&P 500 zirvelerinden sadece yüzde 50'sinin tetiklendiğini, bu alanda ortalamanın ise yüzde 70 olduğunu belirtiyor.

BofA Global Research'ün satış tarafı göstergesi, Wall Street ayı piyasasına girdiğinde boğa sinyali veren ve tam tersi olduğunda ayı sinyali veren ters yönlü bir borsa duygu göstergesi olarak ‘nötr’ seviyede seyrediyor.

Subramanian ve ekibi, “Yatırımcı hissiyatı,  dev teknoloji şirketlerinin olumlu kazanç sürprizleri zayıflarken hisse senetleri için boğa piyasası olan 2023'teki derin negatif seviyeden bugün nötr seviyeye kaydı” diye yazıyor.

Getiri fırsatları hala mevcut

Geçen haftanın başlarında, elektrikli araç üreticisi Tesla ve Google'ın ana şirketi Alphabet'in hayal kırıklığı yaratan üç aylık kazançları, teknoloji hisselerinde sert bir satış dalgasına yol açmıştı.

BofA stratejistleri S&P 500 içinde hala güçlü getiri fırsatları görüyor ancak bunun bu kez temettü ödeyenler ve ‘eski usul’ sermaye harcamalarından yararlanan hisseler için geçerli olduğunun altını çiziyor ve “Ancak bu hisse senetleri büyük sermayeli endeksin, yapay zeka ve teknolojiyle ilgili hisselere kıyasla çok daha küçük bir parçasını oluşturuyor” diye yazıyor.

Yatırımcılar yoğun geçecek kazanç raporu açıklamalarına ve 30 Temmuz'da başlayacak Fed'in iki günlük politika toplantısına hazırlanırken ABD hisse senetleri dünü çoğunlukla yüksek bir seviyede kapattı. FactSet verilerine göre, S&P 500 ve Nasdaq yüzde 0,1 değer kazanırken Dow Jones yüzde 0,1 oranında düştü.

Borsada rotasyonun kaderi teknoloji devlerinin kazançlarına bağlıBorsada rotasyonun kaderi teknoloji devlerinin kazançlarına bağlı

 

'Insider’lar hisse senetlerini rekor hızla elden çıkarıyor'Insider’lar hisse senetlerini rekor hızla elden çıkarıyor

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyorFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

 

UBS: Büyük rotasyon nakitten hisse senetlerine doğru olacakUBS: Büyük rotasyon nakitten hisse senetlerine doğru olacak

 

Bank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecekBank of America: Küçük ölçekli hisse senetlerinin kaderini iki kriter belirleyecek

 

'Hisse senetlerinin alternatifi yok' mottosu yeniden demode oluyor'Hisse senetlerinin alternatifi yok' mottosu yeniden demode oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)