E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBank of America: Yatırımcılar borsada yüksek volatiliteye hazırlıklı olmalı---

Bank of America: Yatırımcılar borsada yüksek volatiliteye hazırlıklı olmalı

Bank of America: Yatırımcılar borsada yüksek volatiliteye hazırlıklı olmalı
08 Ekim 2024 - 10:35 borsagundem.com

BofA, borsaların seyrini Eylül ayı enflasyon raporunun belirleyeceği inancında.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America, “Eylül ayı istihdam raporundan sonra enflasyonun yüksek gelmesi durumunda bu hafta borsa oynaklığına hazır olun” diyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bank of America analistleri, Eylül ayı istihdam raporunun iyi bir haber olduğunu ancak yatırımcılara bir sonraki enflasyon okumasına hazırlanmaları için daha fazla neden verdiğini söylüyor.

Enflasyon verisi artık önemsiz değil

Insider’dan Kelly Cloonan’ın haberine göre, analistler, geçen haftaki çarpıcı istihdam raporunun bu haftaki tüketici fiyat endeksi verilerine daha fazla baskı uyguladığını ve yukarı yönlü büyük bir sürprizin artık bir piyasa oynaklığı dalgasına yol açma olasılığının daha yüksek olduğunu söylüyor ve Perşembe günü açıklanacak olan TÜFE okumasının ‘artık önemsiz olmadığını’ ekliyor.

Analistler, paylaştıkları notta, “Geçen Cuma günü açıklanan fazlasıyla olumlu istihdam raporunun ardından bu hafta TÜFE'nin öneminin arttığına inanıyoruz. Büyük bir sürpriz, gevşeme döngüsünde belirsizlik ve piyasada daha fazla oynaklık yaratabilir” diye yazıyor.

Analistler, notta Perşembe günü TÜFE yayınlandığında S&P 500'de opsiyonların 109 baz puanlık bir hareketle yani geçen haftaki 91 baz puanlık hareket tahminlerine kıyasla yüzde 1'in biraz üzerinde fiyatlandırıldığını belirtiyor. Bu, TÜFE yayınlandığı gün 70 baz puanlık bir hareketin üç aylık ortalamasını aşacağı anlamına geliyor ve bu büyüklükte bir hareket, Mayıs ayından bu yana bir enflasyon raporuna bağlı en büyük dalgalanma olma ihtimali içeriyor.

Yukarı yönlü sürpriz ihtimali

Olumlu tarafı, analistler hisse senetlerinin güçlü makro verilerle desteklenirse enflasyonda hafif bir yukarı yönlü sürprize dayanabileceğini söylüyor. Analistler, “Enflasyon tekrar alevlenmediği sürece iyi haber hisse senetleri için iyi haberdir” diyor ve tarihsel olarak, Hisse senetlerinin ve faiz oranlarının enflasyon düştüğünde yükseldiğini ve enflasyon yukarı yönlü bir yörünge izlediğinde düştüğünü ekliyor.

Ekonomistler, enflasyon raporunun geçen ay enflasyonun düşmeye devam ettiğini, Ağustos ayındaki yüzde 2,5 seviyesine kıyasla yıllık bazda yüzde 2,3 seviyesinde arttığını göstermesini bekliyor.

Enflasyon Fed'in yüzde 2 hedefine doğru gerilerken, ABD Merkez Bankası enflasyonla mücadele ettiği yıllardan sonra giderek daha fazla iş gücü piyasasına odaklanmış durumda. Bu eksen kayması, merkez bankasının geçen ay dört yıl içindeki ilk indirim olan devasa 50 baz puanlık faiz indirimi yapma kararının da arkasındaki ana etken olarak öne çıkıyor.

İstihdam raporunun etkisi

Ancak, Eylül ayındaki rekor istihdam raporuyla birlikte bazı ekonomistler enflasyonun hala bir endişe kaynağı olduğunu söylüyor. Bu nedenle, bu hafta açıklanacak TÜFE verileri yukarı yönlü sürpriz yaparsa, Fed dikkatini ekonomideki fiyat baskılarına geri çevirmek zorunda kalabilir.

UBS ekonomisti Brian Rose, paylaştığı notta, “Eylül ayı TÜFE'si önemli bir veri olacak. Fiyatlar, daha güçlü iş gücü verilerinin üzerine beklenenden daha hızlı yükselirse, Fed'in Kasım toplantısını atlama şansı artacaktır” diye yazıyor.

CME FedWatch aracına göre, Fed'in gelecek ay 50 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığı Eylül ayı istihdam raporunun yayınlanmasının ardından yüzde 33'ten 0 seviyesine düştü. Bu nedenle, Perşembe günkü enflasyon okumasının, yatırımcıların Fed'in bir sonraki hamlesini beklemesiyle önemli bir gösterge olması bekleniyor.

Eylül ayı istihdam raporu, 150.000'lik beklentilere kıyasla 254.000 tarım dışı maaş bordrosunun eklenmesiyle tahminleri aşmıştı. İşsizlik oranı ise yüzde 4,2'den yüzde 4,1'e gerilemişti.

Faiz indirimleri borsalar için felaket senaryosu mu?Faiz indirimleri borsalar için felaket senaryosu mu?

 

JPMorgan: Yatırımcılar borsada daha fazla risk almamalıJPMorgan: Yatırımcılar borsada daha fazla risk almamalı

 

Goldman Sachs: ABD borsalarında hedef 6.000 puanGoldman Sachs: ABD borsalarında hedef 6.000 puan

 

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verisindeKüresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verisinde

 

Wall Street boğa piyasası enflasyon sınavındaWall Street boğa piyasası enflasyon sınavında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fener Token08 Ekim 2024 11:07

    Piyasada ortam çakallara kalmış. Gs Token Socies te Şubat 2020 de listelendiğinde dolar 6.12 iken fiyatı 10 tl yani 1.63 dolara tekamül ediyordu. Dolar bazlı bir kayıp olmadı. Ama Fener paribuda Ağustos 2021 de 30 TL'den listelendiğinde dolar 8.62 yani 3.48 e tekamül ediyordu. Şimdi 66 cent. Bu nasıl bir hile? Sn Ali Koç ne düşünüyor? Takıma gelir aktardıktan sonra 3 yıl neyi bekliyor yatırımcı? Maçlara transferlere tepki vermiyor. O zaman transfer ücretini boşa harcayacağına o parayı niye piyasaya yönlendirmiyor. Haksızlığı dile getirmeyen dilsiz şeytandır.

  • Dr08 Ekim 2024 12:12

    Topun kağıdımı olur neyin hesabı soruyorsun?