E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBank Of Ireland devletleşiyor---

Bank Of Ireland devletleşiyor

Bank Of Ireland devletleşiyor
24 Kasım 2010 - 08:24 borsagundem.com

İrlanda hükümetinin, Bank of Ireland'ın çoğunluk hissesini satın alacağı açıkladı

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesinin haberine göre, İrlandalı hükümet yetkilileri, hükümetin Bank of Ireland'ı tam olarak kamulaştırmaktan kaçındığını, ancak kurtarma parasından bankaya aktarılacak sermaye miktarının hükümeti bankada büyük hisse sahibi yapacağını söylediler. 
Hükümetin bu planı uygulamaya koyması halinde şu anda Bank of Ireland'da yüzde 36 olan hissesi yüzde 80'e kadar yükselebilecek ve Allied Irish Banks (AIB), kamulaştırılan Anglo Irish Bank ile birleşebilecek. Bankaların sermayesini artırmak isteyen yetkililer, bankaların ana sermaye (Tier 1) rasyosunun yaklaşık yüzde 12 olmasını bekliyorlar. 
Bank of Ireland'ın 3 milyar avronun üzerinde ve AIB'nin ise daha fazla sermayeye ihtiyacı olabileceği belirtildi. Reuters'in hesaplamalarına göre, Bank of Ireland'ın sermaye artırım maliyeti 5,6 milyar dolar, AIB'nin 1,6 milyar dolar ve Anglo Irish Bank'ın 500 milyon doları bulacak. 
AB ve Uluslararası Para Fonunun (IMF), gelecek üç yılda bütçe açığını kapatmasına yardımcı olmak için İrlanda hükümetine 48 milyar avro, bankaların sermaye artırımı için 15-20 milyar avro ve bankaların ihtiyat fonu için 20 milyar avro destek verebileceği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)