E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBanka almak için Türkiye'ye geliyorlar---

Banka almak için Türkiye'ye geliyorlar

Banka almak için Türkiye'ye geliyorlar
20 Mayıs 2013 - 07:49 borsagundem.com

BİST Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, Asyalı finans devinin 27 Mayıs'ta Türkiye'ye geleceğini açıkladı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turan, 27 Mayıs haftasında Singapurlu Temasek Grubu'nun Türkiye'yi ziyaret edeceği müjdesini de verdi. Bir aracı kurumun davetlisi olarak Singapur'a giden Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan, Malezya ve Singapur'daki etkinlikleri değerlendirdi. Malezya'da Türkiye-Malezya ekonomik ilişkilerinin masaya yatırıldığı çok önemli etkinlikler gerçekleştirildiğini anlatan
Turhan, Singapur Borsası'nda da yatırımcı ve aracıların katıldığı bir toplantıya katıldığını ifade etti.
Turhan, ''Bu toplantılarda Türkiye hem yatırım ortamı olarak değerlendirildi, hem de sermaye piyasaları ve borsa konusunda özel bilgi verdik'' dedi.
İSTANBUL'UN ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ OLMASI
İstanbul'un Uluslararası Finans Merkezi olması yolunda Asya piyasalarının önemine vurgu yapan Dr. İbrahim Turhan, şunları ifade etti: ''Türkiye'nin bu alanda bir başarı kaydetmesi, İstanbul'un
uluslararası bir finans merkezi olması için bizim mutlaka Asya ile stratejik işbirlikleri stratejik bağlantılar kurmamız şart. Önümüzdeki dönem Asya'nın, Asya ekonomilerinin, Asya piyasalarının kendilerini dünyada daha fazla hissettireceği bir dönem olacak. Dolayısıyla bu çerçevede bizim bu geliş gidişlerimiz, hem de Asyalı konuklarımızı Türkiye'de ağırlamamız sıklaşacak.'' Turhan, 27 Mayıs haftasında Singapurlu Temasek Grubu'nun Türkiye'yi ziyaret edeceği müjdesini de verdi.
İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'u hem uluslararası erişebilirlik anlamında, hem de Borsa İstanbul'dan önemli uluslararası finans merkezlerine erişme anlamında çok daha etkin ve etkili bir konuma getirmek istediklerini de ifade etti. Temasek ile ilişkiye ilişkin de bilgi veren Turhan, ''Biz şu an itibariyle karşılıklı bilgi paylaşma noktasındayız. İleride farklı tip işbirlikleri, ortaklıklar değerlendirilebilir neden olmasın'' diye konuştu.
TEMASEK BANKACILIK İÇİN GELİYOR
Ekonomiden Sorumlu Bakan Zafer Çağlayan, Singapur’da finans dahil dev şirketlerinin kontrolünü üstlenen Temasek Grubu'nun CEO’sunun önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceğini geçen yıl Nisan ayında açıklamıştı. Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un eşi Ho Ching'in, bankacılık sektörüne girmek için Türkiye'ye geleceği duyurulmuştu. Asyalı grubun hedefi bir Türk bankasıyla ortaklık yaparak Türkiye pazarına adım atmak olarak biliniyor.
TÜRKİYE'NİN NOTUNUN YÜKSELTİLMESİ
Moody's tarafından Türkiye'nin notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesini de değerlendiren İbrahim Turhan, şunları dile getirdi: ''Son derece olumlu karşıladık. Bu biraz geç oldu önemli olan bunun bu kadar güzel bir şekilde gerçekleşmiş olması. Aslında uluslararası piyasalar uzun bir süredir Türkiye'yi ve Türkiye'nin menkul kıymetlerini olumlu bir şekilde değerlendiriyordu ve fiyatlandırmada da bu kendisini gösteriyordu. Not artışının, hele de yatırım yapılabilir not kategorisine Türkiye'nin girmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Birkaç sebeple 'Birincisi kurumsal fonlar açısından' Uymak zorunda oldukları düzenlemeler içerisinde yatırım yapılabilir varlıklara yatırım yapmak önemli bir konu. Siz ne kadar ikna ederseniz edin. Türkiye'nin genel ekonomik durumuna, borç sürdürülebilirliğine inanmış olsa da karşınızdaki yatırım yapılabilir kredi notu sağlanmadığı zaman bazı fonlar yatırım yapamıyordu, bir kere bunun önü açılmış olacak.
Türkiye hakkında özel bir bilgisi olmayan ama zaman zaman alım yaptıkları platformlarda Türkiye menkul kıymetlerine rastlayan yatırımcılar açısından yatırım yapılabilir bir varlığı portföylerine
almak her zaman daha kolay. Üçüncüsü de sık sık karşılaştığımız bir şeydi. Ne kadar da olsa karşımızdakileri özel olarak ikna etmek durumunda kalıyorduk. Türkiye, bu kadar iyi olduğu halde yatırım yapılabilir kategoride olmadığına ilişkin... Bundan da kurtulmuş olduk. Önümüzdeki dönemde özellikle kurumsal yatırımcılar için ve Türkiye ile ilgili özel bir bilgisi olmayan yatırımcılar için bunun önemli olacağını düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)