E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBanka hisselerine alıcı gelebilir---

Banka hisselerine alıcı gelebilir

Banka hisselerine alıcı gelebilir
13 Ocak 2016 - 09:23 borsagundem.com

Bugün 72 bin 200 puanın aşılmasıyla birlikte banka hisselerine alıcı gelebilir

Dün borsaların genelinde görülen toparlanmanın ardından bu sabah da Çin’de beklentilerin üzerinde açıklanan Çin dış ticaret fazlası, Asya piyasalarında alımlara yol açtı. Gece 30 doların altına gerileyen petrol fiyatları ise tekrar 30 dolar seviyesine yükseldi. Gelişmekte olan ülke kurlarında ZAR’ın liderliğinde bir düzeltme hareketi var. Dün akşam kapanıştan bu yana baktığımızda TL %0.65 ‘lik getiri ile ikinci en iyi performans gösteren gelişmekte olan para birimi. Merkez Bankası’nın az da olsa sıkılaştırmaya giderek ortalama fonlama faizini %9’a yükseltmesinin de TL’nin performansında bir miktar etkisi var. 

MSCI Türkiye endeksi dün de gelişmekte olan ülke endeksini %1 yendi. İstanbul’da 10 kişinin ölümü 15 kişinin yaralanması ile sonuçlanana üzücü terör saldırısının piyasalar üzerindeki etkisi geçici oldu. Yılbaşından bu yana Türkiye’nin göreceli getirisi %6’ya ulaştı, 12 aylık tahmini  F/K bazında iskontosu ise %30 seviyesinden %24’e kadar geriledi. 1 Kasım seçimlerinin ertesi gününde iskonto oranı %15’e kadar gerilemişti. Önemli bir haber akışının olmadığı bugün BIST’de TL’deki güçlü performansa bağlı yukarı yönlü bir açılış beklemekteyiz. BIST 100 için 72,100 direnç seviyesinin dün işlediğini gördük. Bugün bu seviyenin aşılması için özellikle banka hisselerinde yeni alıcıların gelmesi gerekiyor.  

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)