E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBankacı 1 milyon dolar mı çaldı?---

Bankacı 1 milyon dolar mı çaldı?

Bankacı 1 milyon dolar mı çaldı?
16 Kasım 2012 - 08:08 borsagundem.com

ABD’li bir bankacının 2001 terör mağdurlarının yakınları ve Katrina Kasırgası’ndan zarar görenler için toplanan parayı çaldığı iddia edildi

ABD’deki yatırım bankalarından Needham & Co.’nun Finans Müdürü Glen W. Albanese’nin 2001 yılında ülkeyi derinden sarsan terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin yakınları ve Katrina Kasırgası mağdurlarına yardım için toplanan para işlemlerinde görevliydi.
Bankacının Needham çalışanlarına kuralların dışında komutlar vererek kendi hesabına 1 milyon dolar aktardığı iddia ediliyor.
Albanese’nin toplanan paraları kendi hesabına geçirmekle suçlanıyor.
ABD’de savcılar Albanese’nin bu parayı evini yenilemek, Labradoodle cinsi bir köpek almak ve Disney, Six Flags gibi oyun parklarında harcadığını iddia etti.
Wall Street yetkilileri tarafından açılan bir başka davada ise Albanese’nin ABD Beysbol şampiyonası için tüm biletleri bankasına uygunsuz bir şekilde aldırdığı söylendi.
KEFARETLE KURTULABİLİR
Albanese’nin avukatı Joseph Benfante, “Eğer bu suçlamalar doğruysa, bunların hiçbirini gerçek yaşamına yansıtmadan nasıl yaşadığını merak ediyorum” dedi.
Needham bankası konu hakkında görüş vermezken, bankacının kefaretle davadan çıkma durumunda 200 bin dolar ödeyerek hukuki ceza almaktan kurtulacağı ifade edildi.
41 yaşındaki Albanese, hakkında çıkan iddiaların ardından Ocak 2011 bankadaki görevinden ayrılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)