E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBankacıları kurtaracak yazılım---

Bankacıları kurtaracak yazılım

Bankacıları kurtaracak yazılım
21 Ocak 2012 - 08:21 borsagundem.com

Bankacılık sistemlerinde veri güvenliği adına faaliyet gösteren Trusteer firması, IHSTelekom ile Türkiye pazarına adım attı

Trusteer, Rapport ve Pinpoint ürünleri ile Zeus, Tatanga, SpyEye türevi bankacılık trojanlarına karşı bankaların kullanıcılarını korumayı hedefliyor.
Trusteer Türkiye Temsilcisi IHS Telekom Genel Müdürü Emre Sayın, şirketin sistemlerinin sadece bankanın web sitesini değil, kullanıcının bilgisayarını da taradığı için çift taraflı koruma sağladığını söyledi. Sayın, şirketin Bank of America, HSBC, ING Bank, BBVA gibi 82 farklı bankaya güvenli internet ve mobil bankacılık altyapısı sağladığı bilgisini de verdi.
“Türkiye’de internet bankacılığı kullanıcı sayısı 17 milyonu geçti. Bu sayının 6.6 milyonu hizmeti aktif olarak kullanıyor” diyen Sayın., “İnternet bankacılığının hacmi arttıkça bu alandaki dolandırıcılıkların artma ihtimali kullanıcı ve bankalar tarafında tedirginliğe yol açıyor. Bu tarafta en çok hesap bilgilerinin kopyalanmasından korkuluyor. Bankalar da bu alanda sürekli yeni teknolojiler kullanıyor” dedi.
İşte bankacılık virüsleri
Şu an itibariyle bilinen 8 farklı bankacılık trojan (truva atı/virüs) tabanı bulunduğunu kaydeden Sayın, bunları şöyle sıraladı: Zeus, SpyEye, Gozi, Bugat,Silon, Carberp, OddJob, Tatanga.
“İnternet bankacılığı trojanları, banka müşterisi bir işlem yaparken arka planda otomatik olarak hesabı boşaltıyor, ancak müşteri kendi tarayıcısında herşeyi normalmiş gibi gördüğü için bu saldırıyı fark edemiyor” diyen Sayın, şöyle devam etti: “Bu trojanlar tarayıcı içinde çalıştığından, bankaların uyguladığı iki faktörlü kimlik denetimi etkisiz kalıyor. Saldırılar organize ve otomatik olduğundan hedef seçilen bankalar 100 milyon dolara varan hesap boşaltma saldırıları ile karşı karşıya kalabiliyorlar.”
Butik virüsler öne çıkıyor
Emre Sayın ayrıca, “Burada karşılaşılan olaylar çok katmanlı bir problem, her katman için butik bir önlem alınması gerekiyor. Bankacılık trojanları dediğimiz, sürekli gelişen ve yenilenen tehdit odakları var. Bunları birer virüs olarak kabul edelim. Şimdilik sekiz cins bankacılık virüs tabanı tanımlanmış durumda. Bunlar yeraltı dünyası tarafından geliştirilip belirli örgütlere satılıyor. Dolayısıyla organize suç şebekeleri bu virüs tabanlarını satın alarak kendi virüs varyantlarını oluşturuyorlar. Dolayısıyla spesifik bankaları hedef alacak butik virüsler oluşturabiliyorlar” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)