E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüBANKACILIK SEKTÖRÜ: RK'dan soruşturma---

BANKACILIK SEKTÖRÜ: RK'dan soruşturma

BANKACILIK SEKTÖRÜ: RK'dan soruşturma
21 Kasım 2011 - 11:15 borsagundem.com

Rekabet Kurumu 12 banka hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurumu 12 banka hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma ile ilgili tebligatlar bankalara ve BDDK'ya iletildi. Soruşturma nedeni mevduat ve kerdi faizi belirlemede ortak hareket şüphesi olarak belirtildi.
Rekabet Kurumu'ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:
Rekabet Kurulunun, 2 Kasım 2011 tarihli toplantısında, bankacılık hizmetleri pazarında faaliyet gösteren Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., Finans Bank A.Ş., HSBC Bank A.Ş., ING Bank A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş. ile Garanti Konut Finansmanı Danışmanlık A.Ş. unvanlı teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Soruşturma, adı geçen teşebbüslerin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun (RKHK)'un rekabeti kısıtlayıcı anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliği kararlarına ilişkin 4. maddesinde yasaklanmış olan davranışları gerçekleştirip gerçekleştirmediklerinin tespiti amacıyla yürütülmektedir.
Açıklamanın ardından bankacılık endeksi yüzde 2'nin üzerinde değer kaybederken bankacılık sektörü hisselerinde de satışlar hızlandı. Akbank %2.19, Denizbank 2.47, Finans Bank %2.87, Türk Ekonomi Bankası %1.27, Garanti Bankası %1.93, Halk Bankası %1.92, İş Bankası %2.56, Vakıflar Bankası %2.08, Yapı ve Kredi Bankası %2.91 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sacmalık21 Kasım 2011 18:18

    bankalar krediyi nasıl veriyor bir düşünün sendikasyon kredisi almıyorlarmı bir kere paranın maliyeti belli tabikide tüm banka kredi faizleri aynı olacak soğan patates değilki bu para