E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBANKACILIK SEKTÖRÜNDE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR---

BANKACILIK SEKTÖRÜNDE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR

BANKACILIK SEKTÖRÜNDE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR
03 Temmuz 2009 - 06:37 borsagundem.com

Babacan’ın BDDK Başkanı’na New York Ateşeliği teklif ettiği, yerine de Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ı düşündüğü konuşuluyor

Bankaların patronu BDDK Başkanı Tefik Bilgin 6 yıllık koltuğunu bırakmak üzere. Finans kulislerine sızan bilgileri sayfalarına taşıyan gazete Habertürk’e göre, ekonominin dümenine geçen ve bankacılık dahil her alanda söz sahibi olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’e New York Ateşeliği’ni önerdi. Yerine de özellikle destek paketleri öncesi kredi musluklarını açarak reel sektörü desteklerini kesmeyen Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar düşünülüyormuş. Ali Babacan’ın Tevfik Bilgin’i istememesinin altında yatan neden olarak hükümetin yeni banka lisansı verme isteğine karşı çıkmasının yattığı belirtiliyor. Bu arada Can Akın Çağlar’ın ismi 2006 yılında da BDDK başkanlığı için geçmiş ancak Tevfik Bilgin göreve yeniden atanmıştı. Bu arada hemen ekleyelim, Başbakan’ın damadının yönetici olduğu Çalık Grubu, uzun süredir Aktifbank için mevduat lisansı bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)