E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBankalar bu yıl da kar dağıtmayacak---

Bankalar bu yıl da kar dağıtmayacak

Bankalar bu yıl da kar dağıtmayacak
23 Ocak 2012 - 08:56 borsagundem.com

Dört yıldır kâr dağıtımına sınır getiren BDDK’tan, bu yıl da bankalara izin yok.

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Avrupa’daki mali krizin henüz sona ermemesini gerekçe göstererek, Türkiye’de faaliyet gösteren bankaların kâr dağıtımına bu yıl da sınırlama getirdi. Kâr dağıtmak isteyen bankalar BDDK’ya başvuruda bulunacak.
Kârlar yüzde 10 düşecek
BDDK onay verirse, ancak kârın çok düşük kısmını dağıtabilecek. Son dört yıldır kâr dağıtımına sınırlama getiren BDDK, rasyoları yüksek olan bankaların sadece yüzde 14 oranında kâr dağıtımına izin veriyor. Söz konusu izin de bankanın halka açık olmasından kaynaklanıyor. Bu yıl da BDDK’nın kâr dağıtmak zorunda olan bankalara yüzde 14 oranında kâr dağıtımına izin vermesi bekleniyor. Türk bankalarının, 2011 yılı kârları da netleşmeye başladı. BDDK’nın Şubat ayı başında açıklayacağı geçtiğimiz yılın kâr rakamının yaklaşık 20 milyar lira düzeyinde olacağı tahmin ediliyor. Türk bankaları, 2010 yılında yaklaşık 22 milyar liralık kâr elde etmişti. Buna göre, bankaların 2011 yılı kârlarında yaklaşık yüzde 10 oranında bir düşüş yaşanması bekleniyor. Türk bankaları küresel krizin yaşandığı 2009 yılında ise 20 milyar lira kâr elde ederek büyük bir rekora imza atmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dede 23 Ocak 2012 12:13

    CIMBOM DAGITACAKMI YANI BEDELSIZ YOKSA YALANMI ONUDA YAZIN BORSAGUNDEM MILLETIN ISI FAYSALA KALDIYSA YANMISLAR LUTFEN BU KONUDA KISA ZAMANDA HABER BEKLIYORUZ SIZDEN