E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBankalar karlarını yeniden hesaplayacak---

Bankalar karlarını yeniden hesaplayacak

Bankalar karlarını yeniden hesaplayacak
08 Kasım 2013 - 13:29 borsagundem.com

BKM Genel Müdürü Canko, kredi kartına yönelik düzenlemelerin ardından kart işinin eskisi kadar kârlı ve verimli olmayacağını söyledi

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, CNBCe.com'un sorularını yanıtladı. Kredi kartı kullanımına sınırlama getiren düzenlemeler hakkında konuşan Canko, kartta kârlılığın eskisi gibi olmayacağına dikkat çekti.

Canko "Bankalar yeni dönemde yeni düzenlemelerden sonra kârlılıklarını yeniden hesaplayacaklar. Bankaların bir miktar kart işindeki hızlarını keseceklerini, iştahlarını azaltacaklarını öngörmek mümkün. Çünkü kart işi artık eskisi kadar kârlı ve verimli olmaktan çıkıyor" dedi.

TOPLU TAŞIMA VE E-DEVLETE YÖNELECEK
Kredi kartı kullanıcılarının eskisi kadar esnek şartlarda olmayacağını belirten Canko şunları söyledi: "Eminim ki, yeni dönemde dengeler bunun üzerine kurulacak. Onun için toplu taşıma gibi yeni projeleri ve e-devlet projelerini çok önemsiyoruz. Toplu taşıma ve sosyal güvenlik ödemeleri azalacak bir tüketim değil, zorunlu tüketim. Dolayısıyla biz kartlardaki hacmi zorunlu ödemelere kaydırarak orada hem kart kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak. hem de bankaların mevcut hacimlerini kaybetmemeleri için çabalıyoruz."

DRAMATİK DÜŞÜŞ OLMAZ
Kart kullanımında dramatik bir düşüş öngörmediğini kaydeden Canko, sadece davranış alışkanlıklarının değişeceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)