E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBankalar kredi konusunda daha iyimser---

Bankalar kredi konusunda daha iyimser

Bankalar kredi konusunda daha iyimser
01 Şubat 2011 - 10:11 borsagundem.com

ABD´de bankaların çoğu kredi ödemelerinde gecikmelerin ve zarar yazılan kredilerin oranlarının 2011´de iyileşmesini bekliyor

Fed anketine göre ABD´de bankaların çoğu kredi ödemelerinde gecikmelerin ve zarar yazılan kredilerin oranlarının 2011´de iyileşmesini bekliyor.
Fed´in çeyreksel bazda banka üstü yöneticileri arasında düzenlediği ankete göre, "Beklentiler, önceki yıllara göre çok daha iyimser. Bankalar gecikme ve zarar yazma oranlarının 2011´de birçok kredi kategorisinde azalacağını düşünüyor."
Ticari kredilerde iyileşme işsizlik oranında iyileşme getirebilir. Fed politika yapıcıları ve Bernanke geçen hafta finansal sisteme 600 milyar dolar aktarma planlarının yerinde olduğunu ve ekonomik büyümenin istihdam piyasasında ciddi iyileşme getirebilecek seviyede olmadığını kaydetmişti.
MKM Partners, baş piyasa stratejisti Michael Darda, "Kredi talebinin artmaya başladığını görüyoruz ve bu, finansal sistemin iyileştiğine, ticari bankacılık sisteminin güçlendiğine işaret ediyor. Bu olduğunda istihdamda iyileşme kaydedilir." dedi.
FED: BAZI BANKALAR KREDİLERDE STANDARTLARI GEVŞETTİ
Fed, 2010 4. çeyrekte ABD´de bazı bankalarının, iş dünyasından kredi talebinin arttığı ortamda büyük şirketlerin borçlanmalarını kolaylaştırmaya devam ettiklerini bildirdi. Ancak çok az sayıda banka, küçük işletmeler için kredi standartlarından değişikliğe gitti.
Fed´in Ekim-Aralık dönemi Üst Düzey Kredi Yetkilisi Araştırması´nın sonuçlarına göre, büyük bankaların neredeyse tamamı kredi standartlarını gevşettiler. Araştırma sonucuna göre bankalar, ticari ve endüstriyel kredilerin şartlarını gevşettiler.
Araştırmaya katılan bankaların yüzde 75´i birleşme ve satın alma aktivitelerinin etkisi ile talebin arttığını belirtirken, 10 banka ticari gayrimenkul kredilerinde artış yaşandığını vurguladı. Bu, ticari gayrimenkul kredileri için 2006 yılının ilk yarısından bu yana görülen en güçlü rakam oldu.
Fed araştırmasına 57 ABD bankası ve 22 yabancı bankanın ABD´deki şubeleri katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)