E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankalar Merkez'e odaklandı---

Bankalar Merkez'e odaklandı

Bankalar Merkez'e odaklandı
24 Temmuz 2018 - 10:21 borsagundem.com

Yabancı bankaların gözü TCMB'nin faiz karından çok hükümetin buna vereceği tepkide

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugün yapacağı toplantıda faiz konusunda vereceği kararın beklendiği ortamda, yabancı bankalar Türk Lirası için asıl belirleyicinin alınacak karara hükümetten gelecek tepki olacağını savunuyorlar.
Commerzbank dün yayınladığı raporda, TCMB Para Politikası toplantısına yönelik 3 senaryo ortaya koydu. İlk senaryoda TCMB'nin faizleri değiştirmemesi olasılığını değerlendiren Commerzbank, böyle bir durumunu Türk Lirası ve yerel para cinsinden tahviller üzarinde keskin bir negatif etkisinin olacağını savundu.
İkinci ve temel senaryoda ise TCMB'nin faiz koridorunu 100-125 baz puan artıracağını öngören Commerzbank, piyasanın 100 baz puanlık bir faiz artırımı beklediğini ve hali hazırda bunu fiyatladığını ifade etti. Ancak alınacak bu kararın hükümet tarafından nasıl karşılanacağının belirleyici olacağını savunan Commerzbank, "Eğer karar, para politikasının er ya da geç hükümetin vizyonu ile aynı hizaya geleceği yönünde alaycı,iğneleyici yorumlar gelir ise. Bu Türk Lirası'na çok fazla yardımcı olmaz" yorumunu yaptı.
Commerzbank, en iyi senaryonun ise beklenen faiz artırımının yapılması sonrasında, hükümetten TCMB'nin doğru şeyi yaptığı ve hükümetin tam desteğine sahip olduğu yönünde açıklamalar gelmesi
olacağını belirterek, böyle bir durumdan Türk Lirası'nın kayda değer fayda sağlayacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • En Büyük Turkiye24 Temmuz 2018 10:51

    İşte merkez bankasini ve T.C. ni hizaya çekmeye çalışanlar bu ve bunun gibiler. Defolun gidin dövizlerinizle memleketimizden. Rahmetli Erbakan hoca olacaktı. Sizi hizaya getirmişti.

  • yeni24 Temmuz 2018 10:45

    sizce ne olur

  • lale24 Temmuz 2018 11:37

    derinlerin dediği olur, İngiliz faiz lobisi için faizler artırılır

  • Okie Dokie24 Temmuz 2018 10:42

    Biz reyize faiz indirsin diye oy verdik. Faizler inecek ekonomi şahlanacak. Bir olacaz iri olacaz diri olacaz hep birlikteeeee Türkiye olacaz.