E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankalar öncülüğünde artan satış baskısı, risk iştahını zayıflattı---

Bankalar öncülüğünde artan satış baskısı, risk iştahını zayıflattı

Bankalar öncülüğünde artan satış baskısı, risk iştahını zayıflattı
22 Eylül 2020 - 09:10 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Dünya genelinde yaşanan vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak tedbirlerin yeniden gündeme gelebileceğine ilişkin artan korkular ve küresel bankacılık sistemindeki yasa dışı işlemlerle alakalı yayınlanan raporun etkisiyle bankalar öncülüğünde artan satış baskısı, dün küresel risk iştahının zayıflama kaydetmesine neden oldu. Bugün Fed Başkanı Powell’ın gerçekleştireceği konuşma ve vereceği mesajlar piyasalar açısından önemli olacak.

BIST-100 Güne Başlangıç

HSBC'nin Çin'in güvenilmez şirket ve kişiler listesine girebileceğine ilişkin endişeler ve Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun yayınladığı yasa dışı işlemler ile ilgili rapor, bankacılık hisseleri öncülüğünde küresel hisse piyasalarında sert satışların yaşanmasına neden oldu. BIST-100 Endeksi günü %2,24’lük düşüşle 1.087,03 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı seyrini sürdürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 7,63 – 7,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,63’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışı piyasalardaki sert satışların etkisi ile dün 1.100 desteğinin altına sarkan BIST 100’de günün dip seviyelerine yakın kapanış gerçekleşti. Bir süredir devam eden sıkışma alanı içindeki en sert hareketlerden birini yapan endekste aşağıda 1.075-1.064 aralığı en kritik destek bölgesi olmaya devam ediyor. Buranın da altına sarkılacak olur ise satışlar daha da sertleşebilir. Dün BIST kapandıktan sonra ABD endekslerinin kayıplarının bir kısmını geri almış olması olumlu olsa da henüz dipten dönüşü teyit eder nitelikte değil. Teknik göstergelerin aşağı yönlü seyri desteklediği endekste yeniden 1.100 üzerine geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Küresel piyasalar, yeni haftaya risk iştahında azalma ile başladı

Global piyasalarda gözler Powell’a çevrildi

Endeks dar bir bant içinde sıkıştı

Endekste kısmi tepki alımı gelebilir ancak görünüm zayıf

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)