E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBANKALARA DESTEĞE DEVAM---

BANKALARA DESTEĞE DEVAM

BANKALARA DESTEĞE DEVAM
31 Ağustos 2010 - 01:27 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın bu hafta bankalara sağlanan acil durum yardımı uygulamasının süresini gelecek yılın başına kadar uzatacağını açıklaması bekleniyor.

Financial Times, 16 ülkeyi kapsayan Euro bölgesindeki büyüme oranlarının Avrupa Merkez Bankası'nın tahminlerinin üstünde çıktığını ancak bankanın Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen olumsuz işaretler ve bu yıl bütçe krizi yaşayan ülkelerden kaynaklanan tehdit nedeniyle ihtiyatı elden bırakmayacağını yazıyor. Gazeteye göre, euro bölgesinin Amerika'da ya da küresel ölçekte yeni bir krize ne ölçüde dayanabileceğini ölçmeye çalışan Avrupa Merkez Bankası'nın bu hafta bankalara sağlanan acil durum yardımı uygulamasının süresini gelecek yılın başına kadar uzatacağını açıklaması bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet'nin Perşembe günü, bankaların haftalık, aylık hatta üç aylık nakit taleplerinin 2011'in başına kadar tamamıyla karşılanacağını duyuracağı belirtiliyor. Böylece 2008'de Lehman Brothers'ın batmasından sonra başlayan ve Avrupa Merkez Bankası'nın "niceliksel gevşeme"yle bir tuttuğu bankalara sınırsız nakit sağlama uygulaması üçüncü yılına girecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)