E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBankalarda Eric Cantona alarmı---

Bankalarda Eric Cantona alarmı

Bankalarda Eric Cantona alarmı
05 Aralık 2010 - 08:56 borsagundem.com

"Bankalardan 7 Aralık'ta paranızı çekerek ekonomik ve toplumsal devrim yapın" çağrısı Sarkozy hükümetini kızdırdı

Dünyaca ünlü efsanevi futbolcu Eric Cantona'nın, Fransız halkına "Bankalardan 7 Aralık'ta paranızı çekerek ekonomik ve toplumsal devrim yapın" çağrısı Sarkozy hükümetini kızdırdı, bankaları alarma geçirdi

Fransızların dünyaca ünlü eski yıldızı Eric Cantona'nın geçtiğimiz ay yaptığı politik ve ekonomik açıklamaları Fransa'yı karıştırdı. İnsani yardım kuruluşlarına verdiği destek ve sosyal amaçlı projelerin öncülüğünü yapmasıyla tanınan Cantona'nın, ''kansız devrim'' diye tanımladığı halk protestosuyla Fransız vatandaşlarından 7 Aralık'ta bankalardaki paralarını çekmesini istemesine Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde'yi kızdırdı. Lagarde, "Eric Cantona, tartışmalara yabancı biri değil. Harika bir futbolcu olduğunu biliyoruz ancak bazen tavsiyeleri amacını aşıyor. Ben onun gibi futbol oynamaya çalışmıyorum. O da bizim işimize karışmazsa iyi eder. Bana göre ekonomiyi ekonomistlere, futbolu da futbolculara bırakmak en doğrusu" diyerek Cantona'nın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Efsanevi futbolcunun yaptığı çağrı, Fransa'daki bankaları da endişelendiriyor.

KAMUOYU DESTEKLİYOR
Cantona'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden de sürdürdüğü kampanyaya, yurtdışı ülkelerden de destek geldiği belirtiliyor. Eric Cantona'nın, ''Fransız olmak milli marş söylemekle olmuyor. Fransız olmak için önce devrimci olmak, fakir ve yoksulların halinden anlamak gerekiyor'' şeklindeki demeci kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

"BANKALAR İNSANLARI ESİR ALIYOR"
Bankaların modern dünyada insanları esir ettiğini söyleyen Cantona, kansız bir devrim için insanları, paralarını bankalardan çekmeye davet etmişti. Söz konusu eylemin Facebook'taki sayfasına 10 bini aşkın kişi destek verdi. Şimdi, başta bankalar olmak üzere herkes 7 Aralık günü, Cantona'nın 'Kansız devrim' çağrısına Fransızların bankalardan paralarını çekerek destek verip vermeyeceğini merak ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bocek06 Aralık 2010 05:59

    valla senden iyi basbakan olur sayende turkiyede avrupaya GIRER bizdede yoksulluk dizboyu devrimci cok yakisir devamm

  • eric vardar05 Aralık 2010 09:17

    Good for you Mr. contona, now you are not only a legendary soccer player but you are a legendary leader befitting the French character. Only if we had a handful of your king in the States here!