E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizBankalarda foreks mesaisi---

Bankalarda foreks mesaisi

Bankalarda foreks mesaisi
30 Ağustos 2011 - 08:07 borsagundem.com

Günlük hacmi 13 milyar doları bulan foreks piyasasına çeki düzen verecek tebliğ yarın yürürlüğe girecek.

Foreks işlemlerini sadece aracı kuruluşlara bırakan tebliğ yürürlüğe girmeden önce bankalarda hummalı bir çalışma başladı. Ramazan Bayramı nedeniyle kapalı olan bankalar bugüne kadar piyasada işlem yapan bankalar foreksi bırakmamak için mesai yapıyor. Edinilen bilgiye göre, bankalar aracı kuruluşlarını bir sözleşmeyle devretme formülü üzerinde çalışıyor. Böylece bankalar aracı kuruluşları vasıtasıyla foreks işlemlerini yapmaya devam ederken acente haline gelecek. Sermaye Piyasası Kurumu'ndan (SPK) izin alarak faaliyette olan 90'a yakın aracı kurum bulunuyor. Bunların 25'ini banka iştiraki şirketler oluşturuyor. Yarından itibaren iki hafta içinde foreks işlemlerine aracılık yapacak şirketlerin SPK'dan yetki belgesi alması gerekiyor. İzinsiz işlem yapanlar hakkında SPK'ya muhalafet dava açılacak. SPK izinsiz foreks işlemi yapan internet sitelerini de kapattırmayı planlıyor.
"YAN YOLLARA SAPMAYA GEREK YOK"
SPK Başkanı Vedat Akgiray, "Bankaların yan yollara sapmasına gerek yok. Zaten bankaların sahip olduğu aracı kurumlar vasıtasıyla bunları yapabiliyorlar" dedi. Şu anda herkesin konuyu anlamaya çalıştığı için biraz karışıklık olduğunu söyleyen Akgiray, forex düzenlemesinin bayram sonrasında piyasaların açılmasıyla birlikte sorunsuz yürürlüğe gireceğine inandığını belirtti. Şike soruşturması nedeniyle spor hisselerinde görülen aşırı oynaklıkla ilgili incelemenin de devam ettiğini söyleyen Akgiray, "İşler çok karışık görünüyor" dedi. SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hissedar31 Ağustos 2011 00:32

    spor hiselerinde herşey normal.beyefendi spor hisselerine gösterdigi hassasiyeti cemas.mteks.mesela şu anda idgyo gibi 1.00tl2,00 tl lerden 18,000 -6000-8500 tl lere uçmuş ve uçmakta olan şirketlere niye göstermiyor.sen sadece kulüplerinmi menfaat memurusun.ayıp ayıp.birde beyenet verip milleti saf yerine koyuyorsunuz.istifa et kardeşim sen bu işi beceremiyorsun.şünkü taraf ve belli bir zümreye hizmetin açıga çıktı.