E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankalarda temettü beklentisi artıyor---

Bankalarda temettü beklentisi artıyor

Bankalarda temettü beklentisi artıyor
02 Mart 2016 - 09:41 borsagundem.com

İş Bankası'nın temettü dağıtım oranını yüzde 20'den 25'e çıkarması bankacılık endeksine alım getirebilir

Dünya borsaları ve yüksek riskli tahviller beklentilerden zayıf gelen ekonomi verilerine rağmen toparlanmaya devam ediyor.  Söz konusu yükselişte küresel risk iştahının yeni temsilcisi olan petrol fiyatlarındaki yükseliş başrolü oynuyor. Ocak başında gördüğü dip seviyeye göre %30 yükselen petrol fiyatları enerji şirketlerinin iflas etme riskini azaltarak küresel risk iştahını besliyor. 
JP Morgan küresel imalat sanayi PMI rakamı Ocak ayındaki 50,9 seviyesinden Şubat ayında 50,0 düzeyine geriledi.  ABD ve Almanya verilerindeki sınırlı canlanmaya rağmen küresel PMI endeksindeki gerileme İngiltere, İtalya, İspanya, Çin ve Güney Kore’deki zayıflamadan kaynaklandı. 
ABD verilerinde Cuma günü kişisel harcamalar ile başlayan Salı günü PMI ve ISM verileriyle devam eden iyileşme Fed’in yılın son çeyreğinde faiz artırımı yapmasını yeniden potaya sokarak DXY dolar endeksini ve 10 yıllık devlet tahvili faizini yukarı taşıdı. Ama küresel piyasalar ile bu değişkenler arasındaki ilişki son dönemde kopmuş durumda. 
Dünya borsalarındaki yükselişe paralel Borsa İstanbul’un %1 civarında yükselerek 76.500 seviyesindeki direncini zorlamasını bekliyoruz. İş Bankası’nın kâr dağıtım oranını %20’den %25’e çıkarması diğer bankaların temettü dağıtım beklentisini yukarı çekerek piyasalardaki yükselişi destekleyebilir. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)