E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankaların raporlama standartlarında yeni uygulama---

Bankaların raporlama standartlarında yeni uygulama

Bankaların raporlama standartlarında yeni uygulama
20 Mart 2023 - 20:38 borsagundem.com

Bankalar, raporlama standartları kapsamında 5 milyon TL ve üzerinde kredi bakiyesi olan tüzel müşterilerinin döviz pozisyon raporlarını Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Sistemik Risk Veri Takip Sistemi'ne iletmelerini isteyecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) edinilen bilgiye göre, 2018 yılında TCMB bünyesinde reel sektörün döviz pozisyonunu etkileyen işlemlerini izlemek amacıyla kurulan Sistemik Risk Veri Takip Sisteminin kapsamı genişletildi.

Buna göre, yurt içi tüm bankalardan nakdi ve gayri nakdi toplam kredi bakiyesi 5 milyon TL ve üzerinde olan şirketler döviz pozisyonlarını Sistemik Risk Veri Takip Sistemi üzerinden aylık frekansta Merkez Bankasına raporlayacak.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deli21 Mart 2023 06:01

    Kredi kullanan şirketler kendi isimlerine dolar almıyorsa, yakınları üzerine veya nakit aldı ise.hem bunu önüne gelene kredi verdirirken düşünecektiniz.

  • Sssscccc 20 Mart 2023 22:21

    Böyle rezil bir borsa ekonomi olmaz artık

  • Hakan uz20 Mart 2023 21:29

    Güvenini yitirmiş bir hükümet ve spk borsa istanbul beyhude çabalar bu imzayı değiştirin artık

  • Mucise Reis : )20 Mart 2023 21:20

    ABD de bankalar sallanıyor. Batanı var....BTC taş gibi duruyor :D  Hey gibi uzmanlar heyy... uzmanım diyen konuşuyor : ))