E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizBarclays Euro/Dolar tahminini yükseltti---

Barclays Euro/Dolar tahminini yükseltti

Barclays Euro/Dolar tahminini yükseltti
26 Eylül 2012 - 13:20 borsagundem.com

Barclays teşvik önlemlerinin doları aşağı çekip, euroyu desteklediği gerekçesiyle, Euro/Dolar'ın yıl sonu tahminini yükseltti

Merkez bankası önlemlerinin doları zayıflattığını, euroyu ise desteklediğine dikkat çeken Barclays Plc, yıl sonu Euro/Dolar tahminini yukarı çekti
Banka, euronun 2012'nin sonuna kadar dolar karşısında 1.35 seviyesine çıkacağını öngörerek, önceki 1.20 dolar tahminini yukarı yönlü revize etti. Barclay, 6 aylık euro tahminini 1.17 dolardan 1.28 dolara, 12 aylık euro tahminini ise 1.15 dolardan 1.22 dolara çıkardı.
Londra merkezli bankanın yıl sonu tahminleri, Bloomberg verisinin ortalama tahmini olan 1.26 Dolar seviyesinin üzerine işaret ediyor. Fed'in 13 Eylül'de üçüncü tur tahvil alım programını açıklamasından bu yana euro/dolar tahminleri 1.23 dolardan tırmandı.
Fed'in parasal genişleme hamlesi ve QE3'ün tahminleri değiştirmeye neden olduğunu belirten Barclays'in New York'taki yatırım bankacılığı biriminin döviz araştırmaları Kuzey Amerika müdürü Jose Wynne, ABD Merkez Bankası'nın tahvil almayı sürdüreceklerine dair çok güçlü bir mesaj gönderdiğini söyledi ve dolarda satış tavsiyesi verdi.
Barclays, Fed'in ucu açık tahvil alımlarının belirsizliğe ve doların zayıflamasına neden olacağını, AMB'nin sınırsız tahvil alım programının ise önceki parasal genişleme kararlarını daha etkin hâle getirmeye yönelik olduğunu söyledi.
Büyük merkez bankaları arasında para birimi üzerinde en olumsuz etkiye Fed'in neden olduğuna dikkat çeken Barclays analistleri, Fed ve AMB'nin kararları bir araya getirildiğinde, Euro-Dolar rallisinin oldukça muhtemel göründüğünü söyledi.
Dolar, dün New York saati ile 15:35'te Euro karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 1.2912 seviyesine geriledi. Euro karşısında 20 Eylül'de yüzde 1 değerlenmiş olan dolar, bu ayın en büyük kazancına işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)