E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaş eğmedik, barış istiyoruz!---

Baş eğmedik, barış istiyoruz!

Baş eğmedik, barış istiyoruz!
15 Ağustos 2013 - 11:24 borsagundem.com

Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketi, ülkedeki gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu

Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketi, ülkedeki "askeri darbeyi" yıkacaklarını ancak güvenlik güçlerinin müdahalesinde ağır can kaybı yaşamış olmalarına rağmen bunu barışçı yollarla mücadele ederek başaracaklarını açıkladı.
Ordunun, cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin geçen ay devrilmesinden sonra ortaya çıkan siyasi krizin barışçı müzakerelerle çözümlenmesi ve itidal çağrılarına rağmen dün giriştiği müdahale, uluslararası ortamda kınama ve üzüntü gibi tepkilere yol açtı. Müslüman Kardeşler sözcüsü Gehad el Haddad bugün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Biz her zaman şiddetten uzak ve barışçı olduk. Hâlâ güçlüyüz, kararlıyız ve baş eğmiyoruz" dedi.
"Bu askeri darbeyi çökertene kadar devam edeceğiz."
Güvenlik güçlerinin Kahire'de Mursi yanlılarının eylem yaptığı iki meydanı güç kullanarak boşaltma girişimleri üzerine çıkan olaylarda yetkililerin verdiği bilgiye göre 464 kişi öldü, 2.000'den fazla insan yaralandı. Müslüman Kardeşler, gerçek ölü sayısının çok daha yüksek olduğunu savunuyor. Hareketin sözcüsü en az 2.000 kişinin öldüğünü ve bunun bir "katliam" olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)