E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşarılı bir trader olmak için gerekli 10 temel özellik---

Başarılı bir trader olmak için gerekli 10 temel özellik

Başarılı bir trader olmak için gerekli 10 temel özellik
30 Eylül 2024 - 18:04 borsagundem.com

Başarılı bir trader olmak istiyorsanız, alım satımın ciddi ve çok boyutlu bir uğraş olduğunu bilmeniz gerekir.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasalarda alım satım yapmak tamamen matematik değildir. Sadece bir grafiğe uyarladığınız bir sistem veya kolay paraya giden bir yol ise hiç değildir.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, alım satım pratiği öğrenilmesi gereken bir süreçtir. Bu nedenle, şansın yardımıyla piyasalarda kazandığınız hızlı ve kolay parayı daha hızlı şekilde hak sahiplerine, yani işinde iyi olan trader’lara mutlaka geri verirsiniz.

Çok boyutlu bir spor

ABD’li yazar ve yatırımcı Steve Burns, alım satımın her zaman profesyonel bir şekilde yürütülmesi gereken bir iş olduğunu vurguluyor ve birçok alanda iyi olmayı gerektirdiğinin altını çiziyor. Piyasalarda alım satım yapmayı çok boyutlu bir spora benzeten Burns, tam da bu nedenle başarılı bir trader olmanın oldukça zor olduğunu belirtiyor.

Burns, piyasalarda başarılı şekilde alım satım yapmak için 10 temel özelliğe sahip olmak gerektiğini ifade ediyor ve bu yetileri şu şekilde sıralıyor:

10 temel nitelik

Çalışma etiği: Geriye dönük test, araştırma ve fiyat hareketlerinin incelenmesi konusunda çok çalışmanız gerekir. Bu çalışma yüzlerce saati bulabilir. Ayrıca, piyasalarda kârlılığa ulaşmanız için sizi yeterince uzun süre ayakta tutacak tutkunuz da olmalıdır.

Eşinizden veya partnerinizden destek: Eşiniz veya partneriniz size ve yaptığınız işe inanmıyorsa, trade maceranız bir noktada sorunlu hale gelecektir. Onların bakış açısını anlayın ve sorumluluk alarak sermayeniz yetersizken veya kanıtlanmış bir sisteminiz olmadan işlem yapmaya çalışmayın. Bu onların korkularını hafifletecek ve sizin daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır.

Sermaye: Yeterli sermayeniz yoksa piyasalarda etkisiz olursunuz ve etkili bir şekilde işlem yapamazsınız. Komisyonlar ve spread’ler sermayenizin yüksek bir yüzdesini oluşturur. İşlem yapmak için yalnızca birkaç bin dolarınız varsa, uzun vadeli trend işlemleriyle daha iyi bir sonuç elde edebilir ve sermayenizi büyütebilirsiniz.

Doğru yaklaşım: Gerçek sermayeyle işlem yapmanın risk ve ödülünü kabullenmelisiniz. Bilinmeyenle savaşmalı, bunun sizi strese sokmasına veya kısa vadeli sonuçların belirsizliği sizi zorladığında vazgeçmemelisiniz. Bir trader, bir çalışandan ziyade girişimci bir zihniyete sahip olmalıdır.

Kumar zihniyetinden uzak durun: Herhangi bir kumar içgüdüsünü ortadan kaldırmalısınız. Büyük bir kazanç umut etmek, kazanç elde etmek için dua etmek ve hayal etmek yerine, olasılıkları, oranları ve kazanma ihtimallerini ölçen bir kumarhane gibi alım satım yapmalısınız.

Zaman çizelgesi: Zaman çizelgenizi hızlı zengin olmak yerine istikrarlı getirilerle ve sermayenizi tutarlı biçimde büyütmeyle değiştirmelisiniz. Büyük paraya giden gerçek yol, birden fazla yıl boyunca elde edilen bileşik getirilerin büyüsündedir.

Riski yönetin: İyi trader’lar çok kazanmak için az risk alır. Bir servet kazanma umuduyla çok risk alırsanız, uzun vadede çok şey kaybetmeniz olasıdır.

Öz kontrol: Bir trader her zaman korku, açgözlülük ve egosunu kontrol altında tutmalıdır. Bunların hepsi var olacaktır ancak bunların nasıl yönetildiği başarınızda tüm farkı yaratacaktır.

‘Sadece bir başka işlem’ yaklaşımı: Trader’lar, her bir bireysel işlemi bir sonraki yüz işlemden sadece biri haline getirecek bir pozisyon büyüklüğünde işlem yapmalıdır. Hiçbir işlem sizi bir işlem planını takip etmekten alıkoymamalıdır.

Uzun vadeli sonuçlar: Trader’lar kısa vadeli sonuçların rastgele olabileceğini anlamalıdır. Tüm farkı yaratan, sağlam bir metodolojiyi izlerken uzun vadeli sonuçlara olan inançtır. Bir trader, avantajlı bir sistem ortaya koymak zorundadır çünkü ancak böyle bir sistem karlılığa yol açacaktır.

Mükemmeliyetçi trader’ların 5 lanetiMükemmeliyetçi trader’ların 5 laneti

 

Profesyonel trader’ların en güvendiği teknik analiz göstergesiProfesyonel trader’ların en güvendiği teknik analiz göstergesi

 

Başarılı trader’ların tek ortak özelliğiBaşarılı trader’ların tek ortak özelliği

 

7 adımda 'trader’lığa giden yol7 adımda 'trader’lığa giden yol

 

Trader'ları başarısız kılan psikolojik zaaflarTrader'ları başarısız kılan psikolojik zaaflar

 

Profesyonel trader’lar için okulda öğretilmeyen 7 ipucuProfesyonel trader’lar için okulda öğretilmeyen 7 ipucu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)