E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBaşbakan 'Ora'ya el koydu---

Başbakan 'Ora'ya el koydu

Başbakan 'Ora'ya el koydu
24 Ocak 2013 - 07:49 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, açıldıktan 1 yıl sonra iflas bayrağını çeken Ora AVM'de batan 285 milyon euroluk krediyi incelettiyor

Ora Alışveriş Merkezi Ziraat Bankası'ndan kullandığı yüklü krediyi ödeyemedi. AVM ise yaklaşık 1 yıl sonra iflas bayrağını çekti. Ulaşımın çok zor olduğu bir lokasyonda yapılan AVM'ye ziyaretçiler gidemiyor. Sabah'ın haberine göre, Başbakanlık Teftiş Kurulu, İstanbul Bayrampaşa'da kurulan Ora AVM'de batan 285 milyon euroluk (650 milyon TL) kredinin peşine düştü. 70 bin metrekare üzerine kurulan dev eğlence ve alışveriş merkezi Ziraat Bankası'ndan 2010'da alınan 285 milyon euroluk kredi ile hayata geçmiş ancak bir yıl içinde proje batmıştı. Başbakanlık Teftiş Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen talimat üzerine batık kredinin izini sürmek için ilgili kurum ve kuruluşların da katılımıyla özel bir tim kurdu.
BELGELER İSTENDİ
Çalışmalara başlayan Teftiş Kurulu, BDDK ve ilgili kurumlardan belgeleri istedi. Soruşturmada kredinin neden battığı, Ziraat Bankası'ndan alınan kredide usulsüzlük olup olmadığı inceleniyor. Ora AVM'ye verilen kredide Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın imzası bulunuyor.
1 YILDA İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ
235 mağazalı projeye ilk Garanti Bankası finansman sağlamış ancak Ora Gayrimenkul'ün mali yapısının yeterince güçlü olmadığı düşüncesiyle projeden çekilmişti. Şirket daha sonra Ziraat ile anlaşmıştı. Banka, şirketin Garanti Bankası'na borçlarını üstlenerek yeni bir krediyle projenin tamamlanmasını sağlamıştı. 2011'de açılan AVM, 2012'de iflas etmişti. İnceleme sonucunda dönemin Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar ve yönetim kurulu üyelerinin kredide sorumluluğu tespit edilirse, imza yetkilerinin ellerinden alınmasına kadar varacak sürecin başlayabileceği ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandas27 Ocak 2013 22:56

    bu krediye onay veren basta genel müdür olmak üzere açığa alınmalı hakkında sorusturulma yapılıp devleti soymaktan dava açılmalı. burada atan para bizim paramız

  • soygun26 Ocak 2013 14:43

    ziraat bankasida yas tahtaya basabiliyomus demekki yada bastirdilar...muhakkak arastirilsin suclular asilsin..sonra yakilsin ve kullerinden sabun yapilip ist daki umumi tuvaletlere dagitilsin..ozellikle buyuk hacetten sonra kullanilarak imha edilsin..

  • 26 Ocak 2013 10:13

    Personeline gelince 5 kuruş zammı çok gören ve her türlü hakkı kendinde gören bir genel müdürdü selametlik ... bey. ;O kadar kişinin ahını aldıki sandı bunlar hep yanına kar kalacak.Ne demişler benliklenme padişahım senden büyük Allah var.Yaptıklarının cezasını bu tarafta göreceğe benziyorda bakalım diğer tarafta napacak

  • Akıllı yatırımcı24 Ocak 2013 20:06

    Hiçbir bankanın kredi vermeye yanaşmadığı projeye para veren ziraat bankası bu işgüzarlığı nasıl yaptı incelensin elbette...Görevi ihmal mi var, kötü niyet mi var, açığa çıksın..Orda batan ziraat ın parası sanıyorsanız yanılıyorsunuz, orda batan devletin=milletin parasıdır..

  • zkutluca24 Ocak 2013 10:08

    doğma büyüme bayrampaşalıyım,ilk önce akvaryum avm açıldı,sonra carefoursa avm, derken forum istanbul avm açılınca carefour vede akvaryum avm vede eski demirkapı çarşı esnafı bile iflas ettiler bütün dükkanlar boşaldı eee tüm bunlar aleni iken aynı lokasyonda yakın yere birde ora avm açılınca kimse kusura bakmasın her nekadar dışarıdan gelenler olsada bayrampaşada bu kadar avm yi ve mağazayı besleyecek bir halk kitlesi yok maalesef.ayrıyetten ora alışveriş merkezinin üzeri açık olduğundan içeri girdiğinizde soğuktan vede rüzgardan donuyorsunuz vay efendim konsepti öyleymiş diyor yetkililer ,ayrıyetten haberdede belirtildiği üzere ulaşım sorunu mevcut otobandan girişi var sadece özel arabalarla gidilebiliyor.aslında belediyenin zamanında bu olaya el koyması lazımdı zaten varolan eski demirkapı çarşısı vede 3 tane avm mevcutken vede forum istanbul diğerlerini batırmışken aynı lokasyona bir bir dördüncüye ruhsat verilmemesi gerekirdi.yazık oldu paracıklara.KANAATİM ODURKİ RÜZGARI BOL OLAN ORA ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN ARSASINA RÜZGAR SANTRALLERİ YAPILIP ENERJİ ÜRETİLSE İDİ DAHA YARARLI OLURDU diye düşünürüm naçizane...

  • mensa mems124 Ocak 2013 09:32

    Yıl 2010 şubat Mensa şirketi yani kayserili ulutaşlar oyp adında bir pay çıkarıyorlar bu pusudan gelen parayı isviçre bankasında mevduat diye gösteriyorlar.şirket batma noktasında iş bankasına yüklü borcu varken halk bankası 40 milyon dolar kredi veriyor ve iş bankasında olan borçları üstleniyor aynen ora daki gibi.bu sıcak parayı başka şirketlerinde kullanan ulutaşlar şimdi oyp izahnamesinde açıkça yazmasına rağmen nominal altında bir de bedelli yapmak istiyor.bunlara bu kredi yi sağlayan iyi niyetli başbakanımız keşke bir de bu Mensa yı inceletse . Zira batarsa o da devlet bankasını zarar koyacak

  • metin gölcük/kocaeli24 Ocak 2013 08:06

    NE OLACAKTI YANİ?MANTAR GİBİ AVM LER YAPILDI:DUR DİYEN YOK.BALON PATLADI. O KADAR ZİRAAT BANKASI ALAAĞINI ALIR MAL ORADA SATAR ALIR.