E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBAŞBAKAN PUTİN İLE HANGİ KONUYU GÖRÜŞECEK?---

BAŞBAKAN PUTİN İLE HANGİ KONUYU GÖRÜŞECEK?

BAŞBAKAN PUTİN İLE HANGİ KONUYU GÖRÜŞECEK?
09 Ocak 2010 - 09:56 borsagundem.com

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki hafta Moskova’ya yapacağı ziyaret öncesinde Regnum Haber Ajansı, “Erdoğan’ın, çantasında Rusya’ya Ceyhan’da ortak petrol rafinerisi kurma teklifi var” dedi.

Eski Sovyet Cumhuriyetleri bölgesi ve komşularıyla ilgili haberleriyle bilinen ajans, Başbakan Erdoğan’ın Moskova ile başlatmış olduğu çok boyutlu ortaklık politikasının pürüzsüz ve başarılı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Erdoğan’ın, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in davetlisi olarak Moskova’yı ziyaret edeceğini kaydeden ajansın analistlerinden Stanislav Tarasov şu tesbitte bulundu: “Putin geçen Ağustos ayında Türkiye’yi ziyaret ettiğinde iki ülke ilişkilerinde tarihi denilebilecek enerji ağırlıklı bir dizi işbirliği anlaşması yapıldı. Anlaşılan şimdi büyük adım atma sırası Erdoğan’a geldi. Edinilen bilgiye göre ziyaretin en önemli gündem maddesi Rusya’nın yeşil ışık yaktığı Samsun-Ceyhan petrol boru hattı projesinin devamıyla ilgili. Erdoğan’ın çantasında Rusya’ya Ceyhan’da ortak petrol rafinerisi kurma teklifi bulunuyor. Üstelik ele alınacak rafineri projesinde Rus tarafına eşit ortak şeklinde bakılıyor olması, Moskova açısından büyük önem taşıyor.” HÜRRİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)