E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBaşbakan'a rağmen geri adım atmadı---

Başbakan'a rağmen geri adım atmadı

Başbakan'a rağmen geri adım atmadı
28 Eylül 2012 - 07:30 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan’ın, Çağlayan’dan yana tavır alması, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın duruşunu bozmadı

Başbakan Erdoğan’ın günlerdir bakanlar arasında büyümeyle ilgili süren gaz-fren polemiğinde “balataları yakmalayalım” diyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan yana tavır alması, “yol sisli, virajlı şoför gaza basmaz” diyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın duruşunu bozmadı.Babacan dün katıldığı G20 Finansal Sistemik Risk Konferansı’nda bugünü değil geleceği düşünmenin önemine vurgu yaptı. Ali Babacan, “Biz Türkiye olarak 2001 krizinden, kendi krizimizden önemli dersler çıkardık. Fakat bu derslerin de ben açıkça ifade edeyim bir süresi var. Aradan vakit geçtikçe bunlar unutuluyor” dedi.
Ali Babacan, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin daha korunaklı bir finans yapısına ulaşması için önemli kararlar aldıklarını anımsatarak, 2009’da aldıkları kararların 2010 ve 2011 yıllarında yüksek büyüme oranları getirdiğini, ancak kredi hacmindeki hızlı genişlemenin ülke için risk oluşturduğunu gördüklerini ve buradaki hızlı genişlemeyi makul seviyelerde tutmak için tedbirler aldıklarını, bugün kredi hacmindeki genişlemeyi makul miktarlarda tutabilmeyi başarabildiklerini söyledi.
Geleceği düşünmeliyiz
Bugünü düşünerek değil, geleceği de düşünerek hareket edebilmenin önemine değinen Babacan, “Aksi takdirde pek çok ülkede örnekleri var. Kısa vadedeki canlılık, kısa vadedeki hızlı kredi hacmi genişlemesi bir süre mutluluk oyunu beraberinde getiriyor, ondan sonra geliyor, çok kötü vuruyor” yorumunu yaptı.
ABD’de mortgage piyasasındaki kriz ve bunların sonuçlarına dikkati çeken Babacan, şunları kaydetti:
“Bankaların çok hızlı kredi verdiği, insanların sürekli ev, araba aldığı, dönemlerde karar vericilerin adım atıp da ‘ya durun kardeşim, nereye gidiyoruz, problemler var mı yok mu’ demesi çok zor oluyor. Pekçok ülkede sıkıntı tam bu noktadan kaynaklanıyor. Vatandaşlar mutlu, herkes mutlu olunca hükümetler mutlu. O zaman niye ben bir şey yapayım ki? Bırakalım şöyle bir gitsin.’ İşte bu son derece yanlış bir yaklaşım. Son kriz ve Türkiye’nin vermiş olduğu sınav, doğru zamanda alınan kararların nihayetinde güzel sonuçlar verdiğini gösterdi.”
Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İNTİKALARI OYNUYORSUNUZ!04 Ekim 2012 00:51

    ACIMASIZCA HALKIN BÜTÜN TEMEL İHTİYAÇLARINA ZAM YAPTINIZ.ZAM YAPACAĞINIZA ABUK SUBUK GEREKSİZ VE LÜKS HARCAMALARINIZI KISIN.VATANDAŞIN EVİNDE KULLANDIĞI DOĞALGAZA BU YIL GELEN ZAM % 65. BU AY ENFLASYON % 1.BU NASIL İŞ? MİLLETİ APTAL YERİNE KOYMASIN HİÇ KİMSE.AÇIKLANAN ENFLASYON RAKAMLARI KESİNLİKLE ZAMLARI YANSITMIYOR.KİMSEYİ KANDIRAMAZSINIZ.

  • kamil30 Eylül 2012 00:39

    yeni kongre sonrası kabine değişecek...babacan kalacak mı? sizce

  • Sen bittinAKP.29 Eylül 2012 21:53

    MERAK ETMEYİN BEN ŞURAYA YAZIYORUM AVRUPADA kıriz bittiği anda kıriz tam aksine türkiyede başlayacaktır buna kimsenin şüphesiolmasın.adamlar senin ülkenin kalkınmasını isterlermi ,

  • ender28 Eylül 2012 10:03

    Erdoğandan sonra Ali Babacan Başbakan olmalı.Onun hakkı bu. Helal olsun adama. Çağlayan boş konuşuyor.

  • cevat28 Eylül 2012 09:45

    akp karşıtı birisi olarak akp içinde beğendiğim tek kişidir. duruşunu hiç bozup saçmalıklar yapmadı diğerleri gibi.

  • hür düşünce28 Eylül 2012 09:04

    tüccar kazandikca daha cok hirslanır durmak bilmez engel tanimak istemez devam der fakat bu işi iyi bilenleri dinlersek uzun ömürlu mutluluk yasariz kanaatteyım ondan dolayı ALİ BABACANI DESTEKLIYORUM