E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBaşbakan'ı yalanladılar!---

Başbakan'ı yalanladılar!

Başbakan'ı yalanladılar!
18 Ocak 2011 - 08:42 borsagundem.com

Protestolar sonucu kaosa dönen Aslantepe'nin kime ait olduğu konusundaki tartışmalara son nokta konuldu

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Seyrantepe Tesisleri’nin devir imzalarını henüz atmadıklarını belirterek Galatasaray’ı kendisine yönelik protesto nedeniyle devri yapmamakla tehdit etmesine karşın, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun (YDK) Toplu Konut İdaresi (TOKİ) raporunda, spordan sorumlu Devlet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı, TOKİ ve Galatasaray Kulübü arasında imzalanan protokole göre Seyrantepe ile Ali Sami Yen’in değişiminin kararlaştırıldığı yer aldı. Dönemin G.Saray Başkanı Özhan Canaydın da, kulüp dergisindeki röportajında “Seyrantepe’nin üst kullanım hakkı tapusunu aldık” demişti.
YDK’nin TOKİ raporunda, Seyrantepe arazisi ile Ali Sami Yen stadının trampa (takas) edilmesine ilişkin “ilgili Devlet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TOKİ Başkanlığı ve GS Spor Kulübü Derneği arasında 28.08.2006 tarihli protokol ve 06.08.2007 tarihli Ek Protokol”lerin imzalandığı belirtilerek bu protokollerin içeriği şu ifadelerle özetlendi:
“- İstanbul İli, Şişli İlçesi, Ayazağa mahallesinde bulunan mülkiyeti Hazineye ait 384 bin 398 m2 yüzölçümlü taşınmazın, arsa üretim alanı olarak belirlenecek 120 bin m2’lik kısmının mülkiyetinin Maliye Bakanlığı’nca TOKİ’ye bedelsiz devri, bedelsiz devredilecek bu taşınmaz ile GSGM’ne ait İstanbul İli, Şişli İlçesi, Dikilitaş Mahallesi’nde bulunan 34.640.43 m2 yüzölçümlü taşınmazın kaynak geliştirme projesi kapsamında değerlendirmesi amacıyla trampa edilmesi,
- TOKİ tarafından taşınmazın 120 bin m2’lik kısmı üzerinde 52 bin kişi kapasiteli spor kompleksinin toplam maliyet bedeli ile GSGM tarafından TOKİ’ye verilecek 34.640,43 m2 yüzölçümlü taşınmazdan elde edilecek değer mukayesesi sonucunda fark meydana gelmesi halinde bu hususun ilgili bakanlarca değerlendirilmesi,
- Sözleşmenin Toplam Gelirlerinin Paylaştırılması ve İdare Payı Toplam Gelirinin Ödenmesi başlıklı 3. maddesi ile Bağımsız Bölümlerin Satışına İlişkin Hususlar başlıklı 8. maddelerine göre elde edilecek tüm gelirlerin kar payı ve organizasyon bedeli ile birlikte yüzde 39’u TOKİ hesabında kalması, yüzde 61’i GSGM hesabına aktarılması kararlaştırılmıştır.”
Başbakan: Protestolar organize
• Başbakan Tayyip Erdoğan, “Böyle bir tabloyla karşılaşmak bizi üzdü. Açıkça söyleyeyim bir organizasyon var ve bunu da kimse son zamanlardaki bazı olaylara mal etmesin. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la görüştüğümde ‘Böyle bir stadın yapılmasından iftihar ediyoruz’ demişti” diye konuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,”G.Saraylılığımı askıya aldım. Başbakan tepkiyi hak etmedi” ifadelerini kullandı.
Murat Kışlalı/Cumhuriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BROKR18 Ocak 2011 09:32

    GALATASARAY KLÜBÜNÜ ELE GEÇİRME OPERASYONUDUR.... MALUMUNUZ OLDUĞU GİBİ POLAT RUHANİ BOYUTU FARKLI OLDUĞU İÇİNDİR

  • TRADER18 Ocak 2011 09:27

    SON GÜNLERDE GERGİNLEŞEN TOPLUM TOKİ BAŞKANIN KONUŞMASI HER ŞEYİ TETİKLEMİŞTİR...HUKUK DAKİ SIKINTILAR SALIVERİLEN ŞAHISLAR ALKOL KISITLAMASI V.B OLAYLAR PROTESTOLARA NEDEN OLMŞTUR.... GS. MUHALEFİ İL ALAKASI YOKTUR KURBAN ARANMAK TA AYRICA ADNAN POLAT IN İSTİFASINA OYNAYAN KANAL TÜRK VB YAYIN KURUMLARI BUNUN ÖNCÜSÜ OLMUŞTUR