E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBaşbakan'la 1.5 saat---

Başbakan'la 1.5 saat

Başbakan'la 1.5 saat
20 Mart 2012 - 07:05 borsagundem.com

Michel Platini ile Başbakan Erdoğan şike davasını görüştü

Toplantıda Etik Kurulu’nun çalışması, Fenerbahçe’nin CAS’a açtığı dava, kulüplerin UEFA kriterlerine uygunluğu ile ilgili düzenlemeler, şike ve teşvik konularının ele alındığı belirtildi.
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dün Avrupa futbolunun patronu Michel Platini ile 1.5 saat baş başa bir görüşme yaptı. UEFA’nın 22 Mart Perşembe günü İstanbul’da yapılacak 36. kongresi öncesinde Ankara’da Başbakan Erdoğan bir araya gelen Platini’ye, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı eşlik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da görüşmede yer aldı. Ak Parti Genel Merkezi’nde 1,5 saat süren görüşme sırasında dışarıda bekleyen basın mensupları görüntü alamadı. İçerdeki görüşmeden ise Başbakanlık basın merkezi fotoğraf ve görüntü servisi yaptı.
‘Geçmiş olsun’ dileğinde bulundu
BAŞBAKANLIK kaynakları, İstanbul’da yapılacak UEFA Kongresi öncesinde Platini’nin nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirtirken, UEFA Başkanı da görüşmeye geçmeden önce yaptığı kısa değerlendirmede, “Buraya, sayın Başbakanı ziyarete geldim. Şike ile ilgili bir konu, gündemimizde yok” ifadelerini kullandı. Platini’nin, görüşmede Başbakan Erdoğan’ı İstanbul’da yapılacak kongreye davet ettiği, aynı zamanda Erdoğan’a rahatsızlığı nedeni ile de geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.
Yargı süreci mi beklenecek?
PLATINI, her ne kadar “Şike konusu gündemimizde yok” şeklinde açıklama yapmasa da görüşmede; şike ve teşvik ile ilgili olarak etik kurulunun yaptığı çalışma, Fenerbahçe’nin UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu hakkında CAS’a açtığı dava, kulüplerin UEFA kriterlerine uygunluğu ile ilgili düzenlemeler, şike ve teşvik olayında adı geçen kulüpler ve kişiler hakkında açılan davadaki yargı sürecinin işleyişi konularında karşılıklı bilgi alış verişinin olduğu öğrenildi.
Michel Platini İstanbul’da
İSTANBUL’da gerçekleşecek UE-FA kongresi öncesi Başbakan Erdoğan ile bir görüşme yapan Platini, görüşmenin ardından İstanbul’a geldi. Özel bir uçakla TFF Başkanı Yıldırım Demirören, ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile birlikte 17.40’da İstanbul’a gelen Platini’yi, Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda Vali Yardımcısı Ahmet Aydın karşıladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)