E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşçavuşa profesör olma yolu açıldı---

Başçavuşa profesör olma yolu açıldı

Başçavuşa profesör olma yolu açıldı
25 Eylül 2021 - 09:31 borsagundem.com

Astsubaylara generalliğin ardından akademik kadroda görev yapmaları durumunda, profesör olabilmenin yolu açıldı.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Hamza Dürgen, “Akademik kadrolarda görev yapan arkadaşlarımız artık doçent ve profesör unvanı alabilecek. Gelecekte başçavuş profesörler olacak” dedi. Astsubay Meslek İçi Eğitim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmeliğin 4. maddesinde, öğretmen yardımcılığı, öğretmenlik ve öğretim görevlisi tanımları yer aldı. Yönetmeliğin 13. maddesinde, “Aynı Yönetmeliğin 17’nci maddesinde yer alan ‘öğretmen yardımcılığı görevi’ ibaresi öğretmen yardımcılığı, öğretmenlik ve öğretim görevlisi görevleri şeklinde değiştirilmiştir” hükmüne yer verildi.

Bu yıl Yüksek Askeri Şura kararları çerçevesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda terfi eden isimlerden biri de Orhan Gürdal idi. Mesleğe astsubay olarak adımını atan Gürdal, tuğgeneralliğin ardından tümgeneralliğe yükseltilen astsubay kökenli ilk isim olmuştu.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Hamza Dürgen konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Astsubaylar daha önce öğretmen olarak atanamıyordu. Öğretmenliği vekil olarak yapabiliyorlardı. Astsubayların haklarına kavuşmaları, mağduriyetlerinin giderilmesi için sürekli mücadele veriyoruz. Yeni düzenleme ile artık astsubaylar öğretmen olarak görev yapabilecek. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı üniversitelerde görev yapan arkadaşlarımız akademik kadro içinde yer alabilecek. Dört arkadaşımızın ataması yapılacak. Akademik kadrolarda görev yapan arkadaşlarımız artık doçent ve profesör unvanı alabilecek. Gelecekte başçavuş profesörler olacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk26 Eylül 2021 07:24

    Artık cumhurbaşkanının konusmalarini tam vermekle yetinmeyip akp li vekiller ne derse veriyorsunuz.ama dünya ekonomisi yok.turk ekonomisi ile ilgili haberler eksik Kanal a ya rakip oldunuz

  • Berber Bekri 25 Eylül 2021 22:16

    Hiçbir önemi yok asıl yapılması gereken tüm orduevi,öğretmenevi,imam evi ,polis evi ,hakimevi gibi gibi tüm kamu evi ce misafirhaneleri kampları satılmalı çiftçi evi var mı ki satılmasın,öğrencilerin ev yurt sorunu varken böyle tüm kamu evleri tesisleri ne varsa satılmalı sorun kökten çözülür sb.orduevi astsb.orduevi tarih olur ama nerde makam araçları katlandı birçok kurum askeriyeyi geçti ev konak lojman konusunda..

  • manyak herif26 Eylül 2021 00:53

    bir çok kurumun askeriyeyi geçti görüşünüze katılıyorum.merkez bankasından tut,TCDD,TMO tüm devlet bankaları,ptt,öğretmenler,polisler,yargı mensupları  vs. say say bitmez hepsinin personeli rahat etsin diye  kampları,evleri var.fakat askeriyenin adı çıkmış bir kere.

  • Bora Ekin25 Eylül 2021 22:13

    O zaman hemşireler, hasta bakıcılar vb.de direk doktor yapılsın. Nasıl olsa aynı yerde çalışıyorlar, ameliyata giriyorlar. Bu kararları alanın açık kalp ameliyatını bir hemsire yapsın o zaman. Memleketin bokunu çıkardınız artık....

  • manyak herif25 Eylül 2021 12:52

    Astsubaylara hakemlik yapma,pilot olma,üniversite okuma,profesör olma,subay olma gibi hakların verilmesine karşıyım.Astlar hiçbir zaman üstlerini geçmemeli .

  • manyak herif25 Eylül 2021 12:30

    Bu karara karşıyım.Astsubay subayın kölesidir.Kölelerin hiçbir hakkı olamaz.Çünkü astsubayın maaşını subay amir olduğu için  o verir.Subay ne derse o olur.demokrasi ve insan haklarının en iyi uygulandığı devlet kurumunun ordu içi olduğunu düşünüyorum.iyi ki ordumuzu yöneten idare eden,dağlarda teröristlerle göğüs göğüse cansiperane çarpışan ,bizleri gece sıcacık yatağımızda huzur ve huşu inde yatmamızı sağlayan subaylarımız var,generallerimiz var.

  • Vatandaş25 Eylül 2021 12:04

    Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuldu

  • Mehmet25 Eylül 2021 11:41

    Afferim lan size.. Bravo. . Neydi o yahu kast örgütü gibi bir yapı vardı Turkiye' de. Hele Ordumuz da böyle bi bir yapıyı hiç yakistiramiyordum. Vatanın arslan evlatları arasında saçma sapan bir ayrımcılık. Nato standartlarına uyar amma bize uymaz.

  • Mustafa25 Eylül 2021 09:58

    Çok iyi bı bu eksikti