E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizBaşçı'dan dövize müdahale sinyali---

Başçı'dan dövize müdahale sinyali

Başçı'dan dövize müdahale sinyali
16 Ağustos 2011 - 07:26 borsagundem.com

Başçı, şu anda döviz sepetinin yüzde 5-10 arasında olması gerekenin üzerinde olduğunu söyledi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, şu anda döviz sepetinin yüzde 5-10 arasında olması gerekenin üzerinde olduğunu belirterek, "Dolar ve euronun ortalamasını alıyorsunuz, o hesaba baktığınızda bugünkü sepeti alın bunun yüzde 5-10 arası daha düşük olması gerekir"dedi. TL'nin daha fazla değer kaybetmesini istemediklerini söyleyen Başçı, "MB'nin bunu söylemesi çok daha farklıdır, elimizde çok güçlü araçlar var" dedi. Likiditede en ufak bir sıkışıklık olması durumunda bol ve rahat bir şekilde TL likiditesi vereceklerini söyleyen Başçı, üçüncü çeyrekte GSYH'nin önceki çeyreğe göre çok hafif artıya geçmesini beklediklerini belirtti.
PATRON PARASI
Başçı 10 milyar doları bulan kaynağı belirsiz döviz girişi konusunda ise şunları söyledi: "Bizdeki net hata noksan diğer ülkelere göre daha fazla değil. Bunu sürükleyen asıl kalemlerden biri Türkiye'de yerleşiklerin yurt dışında tuttuğu mevduatı Türkiye'ye geri getirmeleri." Başçı, şu sıralar odaklanılması gerekenin Avrupa olduğunu, ABD'nin biraz daha ikinci planda olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)