E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBaşçı'nın acelesi yok!---

Başçı'nın acelesi yok!

Başçı'nın acelesi yok!
04 Eylül 2013 - 13:46 borsagundem.com

Döviz Destek by A1, Merkez Bankası'nın banka ekonomistlerine yaptığı sunumu değerlendirdi

TCMB, banka ekonomistlerine yaptığı sunumda geçtiğimiz hafta Erdem Başçı’nın sergilediği rahat tutumunu devam ettirdi diyebiliriz.
TCMB’ye göre cari açık sene sonunda (Altın ithalatı dışında) beklentilerin altında gerçekleşecek ve enflasyon da sene sonuna kadar inişini sürdürecek.
TCMB ayrıca gerekirse ROM ve yabancı para zorunlu karşılık oranlarını değiştirerek piyasaya döviz likiditesi sağlayacağını belirtti.
Burada ilginç olan nokta TCMB’nin “gerekirse” demesi. TL’nin müthiş değer kaybettiği bu ortamda TCMB hala sert önlemlere başvurmuyor. Bu aslında ekonomi yönetiminden gelen diğer açıklamalarla uyumlu. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da kurla ilgili çok rahatsız olmadığını belirten açıklamalar yapmıştı.
TCMB belki de piyasaların bilmediği bir şey biliyor ve rahat... Bunu bilemiyoruz ama şu anda TL’deki düşüş baskısı faiz artışı olmadan kalkmayacağına göre TCMB’nin diğer tedbirlerinin de USDTRY’de kalıcı bir düşüş yaratamayacağını düşünüyoruz. (www.dovizdestek.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bende olsam rahat olurum04 Eylül 2013 14:34

    Bernanke dolar matbaasındaki eskimiş makinalardan birkaçını tcmb ye hibe edicekmiş o yüzden rahat tabi

  • Hi-men04 Eylül 2013 14:16

    Başçı yapacak bir şeyi olmadığı için bu kadar rahat. 250 milyar $ satacak hali yok ya ! elini açıkladı en fazla 40 milyar $ satabilir. Onun için beklemede kalıyor , elindekini satsa 15 günde biter ...