E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBAŞKA ÜLKEDE OLSA MİLYAR DOLARLIK CEZA YERDİ---

BAŞKA ÜLKEDE OLSA MİLYAR DOLARLIK CEZA YERDİ

BAŞKA ÜLKEDE OLSA MİLYAR DOLARLIK CEZA YERDİ
18 Şubat 2010 - 22:57 borsagundem.com

TEB-Fortis birleşmesinde hatalar zincirine her gün bir yenisi ekleniyor. BORSAGUNDEM okurları günlerdir Türk basınında TEB-Fortis birleşmesiyle ilgili gündeme gelen konularla ilgili açıklama bekliyor.

BNB PARİBA VE FORTİS BANK TÜRKİYEDEKİ YATIRIMCILARI VE DEVLET OTORİTESİNİ HİÇE Mİ SAYIYOR? 1. BNB Pariba 5 yıl önce TEB'in %40 küsurunu aldı Türk yatırımcısına çagrı yapmadı halbuki o dönemde satılan tüm bankalar çagrı yaptı. O zaman çağrı zorunluluğu yüzde 25'ti. 2.Belçika Hükümeti Fortis bankı sattı, BNB Pariba aldı. Hiçbir otoriteye bu bankayı kaça aldığını açıklamadı, SPK küçük bir ceza verdi, yine de Türkiye'deki küçük ortaklarına Fortisi hangi fiyata aldığını açıklamadı. 3-9 ay önce bir gizlilik sözleşmesi yaptı TEB'le Fortis'in beraber değerlendirmesini yapıyoruz dedi. Ancak kamu oyuna sonucu yine bildirmedi. Geçen ay TEB bankın içini inceleyecegim diye BDDK'dan izin aldı, şu an 30 kişilik bir heyetle TEB'in içini inceliyor her şey bitmiş birleşme kararı alınmış hangi şubeler kapatılacak kim işsiz kalacak, hangi şubeler personeliyle birlikte satılacak? Bu bile belli 3 gündür Sabah gazetesi yazıyor ancak ne TEB yönetiminden, nede Fortis yönetiminden açıklama yok. ŞİMDİ SORUYORUZ; SAYIN YÖNETİCİLER TÜRK YATIRIMCISI APTAL DEĞİL TÜRKİYE DE MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL.. SUÇ İŞLİYORSUNUZ EGER BANKALARIN İÇİNİ İNCELİYORSANIZ BUNUN İÇİN BDDK'DAN İZİN ALDIYSANIZ BUNU KÜÇÜK ORTAKLARINIZA HATTA KAMUOYUNA DUYURMAKLA MÜKELLEFSİNİZ. Gizlilik sözleşmesi yaptınız tam 9 ay oldu sonucu açıklamak zorundasınız, yoksa bu gizlilik sözleşmesini süresiz mi yaptınız? SAYIN BNB YÖNETİCİLERİ SİZ TÜRKİYE'DE YAPTIĞINIZ KÜÇÜK ORTAKLARDAN BİLGİ SAKLAMA İŞİNİ FALİYETTE OLDUĞUNUZ AVRUPA ÜLKELERİNDE YAPSANIZ MİLYARLARCA DOLAR CEZA YERSİNİZ. EMEKLİ BORSACI

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)