E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBaşkan adayları Bitcoin’e neden bu kadar güveniyor?---

Başkan adayları Bitcoin’e neden bu kadar güveniyor?

Başkan adayları Bitcoin’e neden bu kadar güveniyor?
02 Ağustos 2024 - 17:04 borsagundem.com

Bitcoin’de ana akım benimsenmenin yeni bir aşamasına geçiliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de başkan adayları ve yatırımcılar, Bitcoin'e giderek daha büyük bahis oynuyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Bitcoin, başkan adayları ve büyük yatırımcılar arasında giderek daha fazla ivme kazanıyor. Bu da, kripto para piyasasının en hacimli parasının ana akım benimsenme anlamında yeni bir aşamaya geçtiğine işaret ediyor.

Ana akım benimsenme

Birçok gelişme, Bitcoin’in ABD başkan adaylarının ve büyük yatırım şirketlerinin dikkatini çektiğini gösteriyor. Bu ilgi artışı, kripto para biriminin ana akım kabulüne doğru yolculuğunda önemli bir ana gelindiğini kanıtlıyor. The Wolf of All Streets Podcast'inin sunucusu Scott Melker ve Miller Value Partners'ta baş yatırım sorumlusu ve portföy yöneticisi olan Bill Miller, Bitcoin’e yönelik yoğun ilgiyi ve kısa sürede yaşanan hızlı gelişmeleri tartışıyor.

The Street’te de yer alan haberde, Scott Melker, başkan adaylarının stratejik bir rezerv varlık olarak Bitcoin’in potansiyelini tartışmasından BlackRock CEO’su Larry Fink'in sektörü savunmasına kadar Bitcoin’e yönelik olağanüstü ilerlemelerin altını çiziyor. ETF'ler ve tokenlaştırma dahil olmak üzere Bitcoin etrafında ortaya çıkan çeşitli finansal ürünlerden bahseden Melker, bu durumun da Bitcoin’in ana akım kabulünü arttırdığını gösterdiğini ifade ediyor.

Rezerv varlık ilanı bir dönüm noktası

Bill Miller ise, son Bitcoin konferansı hakkındaki heyecanını dile getirerek Başkan adaylarının ve şirketlerin Bitcoin'i stratejik rezerv varlık olarak ilan etmesinin bir dönüm noktası olduğunu belirtiyor. Miller, Bitcoin'e yaklaşımı diğer şirketleri de benzer stratejiler benimsemeye teşvik eden MicroStrategy'den Michael Saylor gibi liderlerin etkisinin de altını çiziyor.

Melker ve Miller, başlangıçta perakende yatırımcıları etkileyen ve şimdi kurumlara yayılan FOMO (fırsat kaçırma korkusu) fenomenini de ele alıyor. Melker, ulus devletlerin stratejik rezervlerine potansiyel olarak Bitcoin eklemelerinin etkisine vurgu yapıyor ve bu konuda öncü olan ülkenin ABD olduğunun altını çiziyor. Melker, “Bu hareket, diğer merkez bankalarını da aynı şeyi yapmaya teşvik edebilir ve potansiyel olarak küresel finans manzarasını yeniden şekillendirebilir” diyor.

Sermaye ve siyasette yaşanan dönüşümün başlangıcı

Miller, Bitcoin'in geleceğine ilişkin iyimser bir bakış açısına sahip olduğunu ifade ediyor ve Bitcoin'e önemli bir taahhütte bulunan ilk ülkenin gelecek yüzyılda bir süper güç olacağının çok önemli bir gelişme olduğunu ifade ediyor. Miller bunu, sermaye ve siyasette devam eden değişimin ve önemli bir dönüşümün başlangıcı olarak tanımlıyor.

Bitcoin'in şu anki yüksek değerlemesine rağmen Miller, potansiyeline güvenmeye devam ediyor. Michael Saylor'ın dolar maliyet ortalaması stratejisini öven Miller, El Salvador'un tahvilleri ve MicroStrategy'nin hisse senetleri gibi Bitcoin yatırımlarının güçlü performansının geleceğe dair umut verici gelişmeler olduğunu ifade ediyor.. Miller, “Bitcoin yatırımındaki ivme artıyor ve piyasanın toplam adreslenebilir potansiyeli hala çok büyük” şeklinde konuşuyor.

Bitcoin bu haftayı nerede kapatacak? 73 bin dolar üzeri mi 60 bin dolar altı mı?Bitcoin bu haftayı nerede kapatacak? 73 bin dolar üzeri mi 60 bin dolar altı mı?

 

Bitcoin ETF'lerine 124 milyon dolar net giriş Bitcoin ETF'lerine 124 milyon dolar net giriş

 

Trump'tan 'Bitcoin' tavsiyesi: Satmayın hızla yükselecekTrump'tan 'Bitcoin' tavsiyesi: Satmayın hızla yükselecek

 

Bitcoin spot ETF'lere sermaye girişi 12 gündür sürüyorBitcoin spot ETF'lere sermaye girişi 12 gündür sürüyor

 

BlackRock CEO'su Fink: Bitcoin hakkında yanıldımBlackRock CEO'su Fink: Bitcoin hakkında yanıldım

 

Bitcoin'de 'Trump' rüzgarı sürüyorBitcoin'de 'Trump' rüzgarı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baran03 Ağustos 2024 09:57

    Güvendiği falan yok. Bitkoin düşecek dese herkes satışa geçer. Dolar yerle yeksan olur.  İblisin düzeni zayıftır. Eninde sonunda yıkılacak. Kripto jetonlarla  Fed in bastığı  trilyonlarca doları  tutmaya çalışıyorlar. 

  • Trp03 Ağustos 2024 01:16

    Oysa başkan olduğu yıllarda, bitcoin dahil coin olayları sahtekarlıktır diye vatandaşlarını kaç defa uyarmıştı

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ02 Ağustos 2024 17:43

    Çünkü dolar özelliğini ve güvenirliliği yitirmiş çöp olma yolunda önemli yok aldığı için  sistem değiştirecekler.