E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor'Başkan da ben de ağlayacaktık'---

'Başkan da ben de ağlayacaktık'

'Başkan da ben de ağlayacaktık'
09 Ekim 2011 - 09:12 borsagundem.com

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen, Aziz Yıldırım’a Metris’te yaptığı ziyaretin detaylarını paylaştı.

Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen, Metris’te başkan Aziz Yıldırım’la yaptığı görüşmenin detaylarını ilk kez anlattı. AHaber’e konuk olan Şen, Yıldırım ile karşı karşıya geldiklerinde hayatının en üzüntülü anlarından birini yaşadığını belirterek “Başkanla biraz daha göz göze gelsek ağlayacaktık” dedi.
3 Temmuz’da haberi duyduğunda işin ciddiyetinin anlaşılamadığını belirten Şen, şunları söyledi:
Genel Kurul’da F.Bahçe’nin UEFA’da lobicilik çalışmalarına önem göstermesi gerektiğini dile getirmiştim. Bunun üzerine beni davet ettiler. Üç saat toplantı yaptık. Ne yapmamız lazım geldiğini bugün söyledim.
Aziz Başkan’ı ziyaret ettim, Metris’te. Benim hayatımın en üzüntülü anlarından biriydi. İkimiz de üzüldük, kafamızı çevirdik yana. Biraz daha göz göze gelsek, ağlayacaktık. Bu yaşta. İnsani taraf her zaman ağır basar. Yıldırım’ın durumu ne olur, bilmiyorum doğrusu. İddianamenin açıklanıp, mahkeme tarafından kabul edildikten sonra Savcı Bey’in açıklamasını öğreneceğiz. O zaman bir tahmin yapabiliriz, bugün yapamıyorum.
‘AYDINLAR ÇOK ÜZÜLDÜ’
Yıldırım'a, “Benim bilmem lazım gelen bir konu oldu mu?” diye sordum. “Yok” dedi. “Okuduklarımızın dışında, bu yazılan, çizilen, şikeyle ilgili iddia edilen konularla ilgili bir şey olup olmadığını öğrenmek istiyorum” dedim.
Asla öyle bir şey yok, kesinlikle aklanacağım dedi. Bana haksızlık yapılıyor, dedi. Gerisini bilmiyoruz. Türk emniyetinin titiz bir çalışması, savcılığın titiz çalışmasını görmezden gelemeyiz. Yönetim kurulu da ben de hepimiz, gazetede yazılanlar kadar biliyoruz, ne olduğunu, fazlasını değil.
Acıbadem ile sponsorluğun bitirilmesi çok kötü bir karar. Aydınlar çok iyi bir insandır, çok iyi bir spor adamıdır. Ve de çok iyi bir Federasyon Başkanlığı da yapmak üzere. Aydınlar da çok üzüldü. Bu kadar zaman para saçtı bu işe, üzerine titredi.
Bu taraftar psikolojisiyle bir davranış oldu. Ama koltukta oturunca farklı davranmak lazım. Şenes Erzik ile M.Ali Aydınlar ile hepimizin dostane ilişkileri olmalı. Asla F.Bahçe, UEFA ile kavga etmemeli. Platini Başkan’la, Federasyon Başkanı ile hasım olmamalı.
Yönetim başkana odaklanmasa Şampiyonlar Ligi’ndeydik!
Fenerbahçe'nin kenetlenerek birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Ali Şen’in üstünde durduğu bir diğer konu ise takımın son dakikada Şampiyonlar Ligi’nden uzaklaştırılmasıydı. Sarı-lacivertli takımın Devler Ligi’ne katılma fırsatını hatalı hamlelerle kaybettiğini belirten Şen, “F.Bahçe Şampiyonlar Ligi’nde yok. Kalabilirdik. Nasıl? Onu yönetime de anlattım. Kalabilirdik ligde. Ama neden olmadı? Yönetim, başkan Aziz Yıldırım’ı çok sevdikleri için tabii ki o tarafa odaklandılar” dedi.
‘Kanun bile engelleyemez’
“Türkiye'de şikenin olduğunu hiç kabul etmedim. Futbol öyle bir oyun ki sezon başlarsa, sezon başlangıcında yenen goller, dersin ki “bu organize gol”. Sezon sonunda olursa, ah bu şike! Sezon başı maçının kimse üzerinde durmuyor. Şimdi Sivas-F.Bahçe maçından herkes söz ediyor. Bizim kalecimiz Volkan da Sivas karşısında kötü goller yedi. Yani Volkan da mı şike yaptı? Olacak iş mi? Hatır şikesine gelince.
Hatır şikesinin önüne hiçbir kanun geçemez. Hatır şikesini parayla yaparsanız, şimdi bunu televizyonda söylemek olmaz. Şike, bilmem neyi satmaktır. Ben bunu 1980’de söyledim. O yüzden beyler, 6222 nolu kanunun değişmesine uğraşmasınlar!
‘Trabzon kuralları iyi okusun’
Yaşanan durumun ciddiyeti şampiyonluğun, kupanın da ötesinde. Kupayı hak ettik, biz aldık tartışmasına girmek istemiyorum. Trabzon ya da Beşiktaş Avrupa Kupası’nda mücadele ederken, atılabilirler. Onun için F.Bahçe’nin çalışmalarını dikkatle takip etmelerini, UEFA kurallarını iyi okumalarını tavsiye ediyorum. O kuralları çok iyi okusunlar yoksa başımız ağrır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)