E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBatı Teksas ham petrolü düşüşte---

Batı Teksas ham petrolü düşüşte

Batı Teksas ham petrolü düşüşte
28 Kasım 2013 - 09:20 borsagundem.com

WTI, ABD'de petrol stokları artmaya devam ederken son altı ayın en düşük seviyesine yaklaştı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının artışının onuncu haftasında, son altı ayın en düşük seviyesine yaklaştı.

New York'ta vadeliler dün son iki haftanın en büyük düşüşü olan yüzde 1.5 gerilemesinin ardından az değişti. Resmi verilere göre, ham petrol stokları 2.95 milyon varil artarak Haziran'dan beri en yüksek seviye olan 391.4 milyon varili buldu. Bloomberg anketine göre, stokların 750,000 varil artması bekleniyordu. Petrolün hareketli ortalamaları teknik analizde "ölüm geçişi" oluşturarak, aşağı yönlü işaret gösterdi.

Sydney'deki Barratt's Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Stoklar artmaya devam ediyor ve bu kesinlikle yatırımcıların akıllarında ön planda tutuluyor. Petrol piyasası az talep ama aşırı arzdan dolayı sıkıntı çekiyor," diye belirtti.

Ocak vadeli WTI kontratı Nymex'te Singapur saatiyle 12:00'de 8 sent düşerek 92.22 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 1.38 dolar düşerek 31 Mayıs'tan beri en düşük kapanış olan 92.30 doları gördü. Tüm vadelilerin hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 69 altındaydı. Fiyatlar Kasım ayında yüzde 4.3 düştü.

Ocak vadeli Brent petrol Londra merkezli ICE Futures Europe'da 7 sent kazanarak varil başına 111.38 dolardan işlem gördü. Fiyatlar bu ay yüzde 2.3 artış yaşadı. Brent ile WTI arasındaki fark dün son sekiz ayın kapanış bazlı en büyük farkı olan 19.01 doları gördükten sonra bugün 19.16 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)