E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBatı Teksas petrolü düşüşte!---

Batı Teksas petrolü düşüşte!

Batı Teksas petrolü düşüşte!
04 Nisan 2013 - 10:27 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, ABD'de stokların 22 yılın zirvesine çıkmasından olumsuz etkilendi

Batı Teksas petrolü, dün dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de petrol stoklarının son 22 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Kasım ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından dalgalanıyor.
Vadeli kontratlar dün New York'ta yüzde 2.8 ile Kasım ayından bu yana en hızlı düşüşünü gösterdikten sonra bugün fazla değişmedi. ABD'de petrol stokları, Enerji Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, geçen hafta 2.7 milyon varil artarak, 1990'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 388.6 milyon varile çıktı. Bloomberg News'un anketine göre, stokların 2.1 milyon varil artması bekleniyordu. Bu yıl 44 petrol tahmincisi arasında en fazla yükseliş bekleyen kuruluş olan Barclays Plc, daha az arz yönlü tehditleri işaret ederek, Brent ve Batı Teksas için tahminlerini düşürdü.
Sydney'de CMC Markets şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Stok verileri, insanların düşündüğü tetikleyiciydi, ancak ben bunun tek neden olduğunu düşünmüyorum," dedi ve "ABD'de toparlanma ve Çin'de istikrarlı büyümeye karşın, petrol piyasası bunun önünde gidiyor gibi görünüyor. Ilımlı rakamlar, insanların yükselişin hızı ve boyutu konusuda meraklanmaya başlamasına neden oluyor" şeklinde görüş bildirdi.
Mayıs vadeli Batı Teksas petrol kontratı, Nymex elektronik ilşemlerinde, 7 sent yükselerek Singapur saati ile 14:41'de varil başına 94.52 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 44 üzerindeydi. Kontrat dün 2.74 dolar ile 20 Kasım'dan bu yana en hızlı kaybını yaşayarak, varil başına 94.45 dolar ile 22 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Fiyatlar bu yıl yüzde 2.9 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)