E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBAYKAR'dan Suudi Arabistan ile tarihi İHA anlaşması---

BAYKAR'dan Suudi Arabistan ile tarihi İHA anlaşması

BAYKAR'dan Suudi Arabistan ile tarihi İHA anlaşması
18 Temmuz 2023 - 14:20 borsagundem.com

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile BAYKAR arasında İHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzalandı. BAYKAR CEO'su Bayraktar, imzalanan bu sözleşmenin Türkiye tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracat sözleşmesi olduğunu ifade etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında Türk savunma sanayi şirketi Baykar ve Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı arasında kraliyetin Akıncı İHA’ları alımı yapmak için bir anlaşma imzalandı.

Middle East Eye’da yer alan habere göre kraliyetin Savunma Bakanı Khalid bin Salman yaptığı açıklamada “Suudi Savunma Bakanlığı ve Baykar arasında, Baykar insansız hava araçlarının alımını da içeren bir anlaşma imzalandığını, anlaşmanın Suudi Arabistan’ın silahlı güçlerinin savunma gücünü artırmayı ve üretim yetkinliklerini güçlendireceğini” belirtti.

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar da Suudilerle orta menzilli ve uzun ömürlü Akıncı dronelarının satışı için bir anlaşma imzaladıklarını, ayrıca bir işbirliği anlaşması da imzalandığını söyledi.

Bayraktar Twitter’dan yaptığı açıklamada “Anlaşmanın Türkiye’nin Suudi Arabistan’la tarihindeki en büyük savunma ve havacılık ihracat anlaşması olduğunu” vurguladı.

Türk savunma sanayi şirketinin son yıllarda Bayraktar TB2 İHA’larının da aralarında olduğu silahlı hava araçlarıyla dünya çapında bilinir hale geldiğine de dikkat çekildi. NATO ülkeleri de dahil şirketin toplamda 1,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiği ve şu anda Kızılelma isimli insansız bir savaş jeti geliştirmekte olduğu da haberde yer verilen bilgiler arasında.

Açıklamada anlaşmanın büyüklüğüne veya hangi İHA'ların alınacağına dair bir bilgi verilmedi.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında anlaşmalar imzalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)