E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBayramda polis sayısı artacak---

Bayramda polis sayısı artacak

Bayramda polis sayısı artacak
11 Ağustos 2012 - 11:38 borsagundem.com

İçişleri Bakanlığı bayram süresince her 30 kilometreye bir ekip konulacağını açıkladı

İçişleri Bakanlığı’nın, Ramazan Bayramı tatili süresince alınacak trafik tedbirlerine ilişkin genelgesine göre bayramda artan trafik kazalarının önlenmesi için karayollarında ortalama her 30 kilometrede bir ekip görev yapacak.
İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere gönderilen genelgede bayram boyunca trafik kazalarında artışın engellenmesi için alınacak ek tedbirlere yer verildi. Buna göre alınacak başlıca önlemler şöyle: Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar, Ankara-Konya-Aksaray ve Ankara-Bolu-Düzce güzergahları helikopterle havadan izlenecek, şehir terminallerine giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin takografları, şoförünün alkol durumu ve belgeleri kontrol edilecek. Arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak.
-UYKUSUZLUK KONTROLÜ DE VAR-
Uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı saatlerde uykusuzluk denetimi de yapılacak. Güneşin de etkisiyle doğu istikametine giden sürücülerin olumsuz etkilendiği 04.00-07.30 saatleri ile batıya giden sürücülerin etkilendiği 18.00-21.00 saatleri arasında uzun yol yapan araç sürücüleri denetim noktalarında durdurulacak. Belge kontrolü yapılırken, kısa süreli araçtan inmeleri istenecek. Böylece, aracın iç havasını değişmesi sağlanacak, hareket eden sürücünün kan dolaşımı artırılarak uyku ve yorgunluğun etkileri az da olsa azaltılacak. Yorgun ya da uykusuz olduğu tespit edilen sürücülerin bölge trafik kuruluşlarında dinlenebilecekleri belirtilecek.
-SÜRÜCÜNÜN “YAKALANMA ALGISI” DA KULLANILACAK
Genelgeye göre sürücülerin algıladığı yakalanma riskini artırmak için trafik denetim hizmetlerinde görevli personelin en az yüzde 10'u sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek. Bu personel kural ihlallerini çevirme ekiplerine bildirecek ve gerekli cezai işlemler uygulanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)