E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBaysan Trafo ile ilgili şok iddia---

Baysan Trafo ile ilgili şok iddia

Baysan Trafo ile ilgili şok iddia
15 Mayıs 2013 - 11:46 borsagundem.com

Mega Polietilen hisselerinde yaşanan sert düşüş sonrası gözler aynı isimlerin işlem yaptığı Baysan Trafo’ya çevrildi

Becerikli Namık ve İş Bitirici Tayfun imzasını taşıyan halka arzlardan biri olarak bilinen Baysan Trafo’da yeni bir operasyon için hazırlıkların başladığı iddiası borsa kulislerinde kulaktan kulağa yayılıyor. İddialara göre, şirket Gelişen İşletmeler Piyasası’ndan (GİP) çıkarıldıktan sonra (izin alınabilirse) yüklü bir ortak satış yapılacakmış. Bu satış için de Adana Çetesi ile anlaşma sağlanmış. Zaten hisse takasına bakıldığında tablo net olarak ortaya çıkıyor.
NAMIK ATALAY İSMİ
Bu arada, Mega Polietilen hisselerinde ortaya çıkan Namık Atalay ismi Baysan Trafo’da da karşımıza çıkıyor. 2 lira seviyesinden halka ar edilen Mega Polietilen hisseleri kısa sürede 5.5 liraya kadar çıkmış ardından gelen satışlarla 1.60 liraya kadar düşmüştü. Halka arzın yaklaşık yüzde 25’ini üstlene ve en büyük alıcılardan biri olan Namık Atalay hisse yukarı gidince satışa geçmiş ve büyük düşüş başlamıştı. 
YATIRIMCILARIN DİKKATLİ OLMASI ÖNERİLİYOR
4 lira seviyesinden halka arz edilen ve daha sonra 7.5 liraya kadar yükselen Baysan Trafo hisselerinde de son günlerde Namık Atalay’ın satışa geçtiği dikkat çekiyor. Atalay, halka arz sonrası neredeyse piyasadaki hisselerin tamamını almıştı, son yaptığı satışla birlikte şirketteki payı yüzde 5’in altına geriledi. Bu satışların etkisiyle Hisse fiyatı 7 liradan 6 liraya kadar geriledi. Borsa kulislerinde son dönemde piyasa sürülen hisselerin tahtada operasyona hazırlanan bazı isimlerin hesaplarına geçtiği konuşuluyor. Mega Polietilen’de olduğu gibi Baysan Trafo’da da şirkete yakın bazı isimlerin hisse alım satımı yapıyor olması önemli bir ayrıntı olarak gösteriliyor. Halka arzdan sonra yaşanan yükseliş ve Namık Atalay’ın hisse satmaya başlaması nedeniyle yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismet ayhanoğlu25 Haziran 2014 03:45

    baysanın sahibi Tuncer baydar eski tefecidir büyük paralar götürdü baysandaki yönetim kurulu düzmecedir tamamen paraları cebe indirme düzeni şimdi baysanı satmış buda düzmece savcıları göreve çağırıyorum milyonlarlarca doları cebe attılar Tuncer baydar araştırılmalı savcıları göreve davet ediyorum

  • Hasan erkul28 Aralık 2013 00:40

    Baysanda Suat Olgun var

  • aydın19 Mayıs 2013 09:21

    ardı ardına fason halka arzlar başlıyor yine. değişen sadece çantacılar oldu, eski üyeleri başkna yapıp neyi değiştireceklerini sanıyordunuz ki

  • keklik19 Mayıs 2013 09:20

    ilk 2-3 ay göstermelik hareketlerden sonra eski usule dönlüyor.

  • emekçi17 Mayıs 2013 23:25

    yeni başkanınız da yeni borsanızda hayırlı olsun

  • kemal16 Mayıs 2013 00:31

    sifo birinci ligde oynadi da ne oldu. isvicrelilere celmeyi takmadi mi. orda da ayni hikayeler var.

  • şifo15 Mayıs 2013 16:40

    nasıl futbolda 1.lig 2.lig 3 lig var,borsada da böyle..3 lig takımının maçını izler misiniz,ilgilenir misiniz?e o zaman bunları da izlemeyin kardeşim.

  • 15 Mayıs 2013 12:31

    Adrenalini sokakta da bulabilirsiniz.İlla bu hisseleri almak zorunda değilsiniz.ELimde iş bankası, koç holding gibi hisseler var.Çok rahatım,bütün gün bilgisayar başında değilim.Güzelde getiri sağladılar.Karar sizin