E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBedelli niçin iptal oldu ---

Bedelli niçin iptal oldu

Bedelli niçin iptal oldu
10 Aralık 2012 - 11:42 borsagundem.com

“Bedelli iptal oldu patron bir miktar daha hisse sattı” diye yazdık. Mango Gıda’nın patronu cevap verdi

Borsagundem.com’da yayınlanan “Patron yine hisse sattı” başlıklı haberimizde, “Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), haftalık bültenine göre Mango Gıda'nın 4.4 milyon liralık sermaye artırımı işlemden kaldırıldı, onay çıkmadı. Halka açıldığı günden bu yana ismi spekülasyonlarla anılan şirketin patronu bugün 750 bin adet daha hisse sattığını KAP'a bildirdi” diye yazdık. Haberimiz üzerine Mango Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karak’tan bir açıklama geldi. İşte o açıklama:
“Sitenizde 08.12.2012 tarihinde yayımlanan, “Patron yine Hisse sattı” başlıklı, “Mango Gıda’ da işler karıştı! Bedelli iptal oldu, patron bir miktar daha hisse sattı” alt başlıklı yazıda yanlış bir ifade yer almaktadır. Şöyle ki;
Yazıda tahsisli sermaye artırımının SPK tarafından onaylanmadığı yazılı. Doğrusu şudur:
SPK tarafından onaylanmamış değil, tarafımızdan gerekli bilgi ve belgeler tamamlanmayarak işlemden kaldırılması sağlanmıştır
Bunun nedeni kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Nitelikli yatırımcılara satılmak üzere tahsisli hisse senedi ihraç kararının kamuoyuna açıklanması ile birlikte hisse senedi fiyatları hızlı bir düşüş sürecine girmiştir.
Bu durum bizde, daha ucuz fiyattan tahsisli hisse almak isteyen bazı yatırımcıların ( yabancı fonlar vb) ellerindeki hisseleri satmaya başlamalarının rol oynadığı yorumu ve kanaatini oluşturduğundan, 1,25 TL fiyatın altında tahsisli ihraca gidilmeyeceği tarafımızdan KAP da açıklanmıştır. Ve bu açıklama doğrultusunda hareket edilerek şartlar değişinceye kadar tahsisli sermaye artırımı gündemden kaldırılmıştır.
Ortak satışlarına ise, finansal sıkışıklığa devam eden kalıcı çözüm arayışlarının yanı sıra geçici olarak şirketin nakit açığını karşılamak amacıyla başvurulmaktadır.
Ayhan Karak
Yönetim Kurulu Başkanı”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 10 Aralık 2012 20:11

    hem karar alıyorlar 1.25 aşağısına bedelli yapmayacağız diye ardından mal satıyorlar .Allah ıslah etsin

  • teknisiyen 10 Aralık 2012 18:23

    ulan adamın tipi bile beddeli artırmya yeter bile...:))))

  • mangozede (sayenizde)10 Aralık 2012 16:57

    ne guzel bir ititraf spk neder bu işe acaba hem basvuru yap hem olmasın die eksik belge yolla bune perhiz bune lahana tursusu? sizin kabahatiniz yok sizin gibileri bu borsaya alanın kabahatı bunlar hep

  • mangocuk10 Aralık 2012 15:47

    ve ayrıca Ayhan Bey, bu yaptığınız açıklama ile hissede manüplasyon yaptığınızı da kabul etmiş oluyorsunuz.. Tahsisli artırım yapılacağını beyan ediyorsunuz 1,25 altına olmaz diyosunuz ve dediğiniz günden itibarende kağıdı satışlarla aşağı çektikçe çekiyosunuz..ve bunuda bilerek yaptığınızı söylüyorsunuz.. (tarafımızdan gerekli bilgi ve belgeler tamamlanmayarak işlemden kaldırılması sağlanmıştır ) Bunuda açıklarmısınız sayın Ayhan Bey !!

  • mangocuk10 Aralık 2012 13:40

    çocukmu kandırıyor bu beyefendi, tahsisli kararı zamanı %34 civarı hisseniz vardı.(mehmet beyin payı ile beraber 13.197.162 lot hisse) hani hisse fiyatının 1,25 olduğu zamanlar.. şu andaki toplam payınız %12 civarına kadar düştü..%22 satış yapmışsınız yani 8.370.142 lot satış yapmışsınız.. yani sizden başka satan yok bu kağıtta.. onu geç birde utanmadan evrak göndermedik bedelliyi biz iptal ettirdik gibi bir açıklama.. nagehan olayını hiç açmayalım bile..ya ne çok dalavere yaptınız bu kağıtta ayıptır. Ayhan Bey, birde buna açıklama yapsın bakalım..

  • PL10 Aralık 2012 12:32

    Haha bir de haklı pozlarında adam. Bedelli belgelerini bilerek eksik gönderdik kasti olarak onaylatmadık diyor. E bu daha büyük ayıp beyim! Bedelli başvurusu yap, yatırımcının canını oku, bir de böyle daha düzgün bir şey yapmış havaları!!! Bedelli yapsan bundan daha dürüst bir adam imajı çizerdin, saygılar.

  • adil10 Aralık 2012 12:24

    yerseniz diyor ......