E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBekleyin görün---

Bekleyin görün

Bekleyin görün
15 Nisan 2011 - 02:46 borsagundem.com

‘‘Benim ve arkadaşlarımın seçime girmesinde engel yok” diyen başkan, Hürriyet’e “Bekleyin, göreceksiniz. Şu anda konuşmayacağım” dedi

‘‘Benim ve arkadaşlarımın seçime girmesinde engel yok” diyen başkan, Hürriyet’e “Bekleyin, göreceksiniz. Şu anda konuşmayacağım” diyerek yeşil ışık yaktı. Başkan adayı Ünal Aysal listeye girecek isimler konusunda sıkıntı yaşıyor. ‘İkinci başkan kim olacak’ sorusu bu sıkıntıların başında geliyor.

GALATASARAY’da Ünal Aysal ve Cemal Özgörkey başkan adaylıklarını açıkladı. Şimdi tüm gözler Adnan Polat’a çevrildi. Polat aday olacak mı, olmayacak mı? Sarı kırmızılı camia şimdi bunu konuşuyor. Bu soruya ‘Evet’ yanıtı verenler olduğu gibi, “Kesinlikle hayır” diyenler de çoğunlukta. Aslında bu sorunun yanıtı önceki gün yapılan Divan Kurulu toplantısında saklı. O toplantının satır aralarını iyi okuyanlar iki büyük sonuca ulaşıyorlar.
Adnan Polat aday olacak.
Ünal Aysal Divan Kurulu toplantısına niye gelmedi? Yönetim kurulu listesinde sıkıntı mı yaşanıyor?
Önünü açık bıraktı
Gelin şimdi bu iki maddeyi detaylandıralım. Önce Adnan Polat’ın adaylığından başlayalım. Polat, Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada çok net bir ifade kullandı;
- Benim ve arkadaşlarımın seçime girmesinde hiç bir engel yoktur.
Polat bu sözlerle olası bir adaylık için önünü açık bıraktı. Başka bir deyişle kamuoyuna aday olabileceğinin sinyalini verdi. Üstelik sadece bu ifadelerle yetinmedi;
- Bundan sonraki 5 yılın projelerine başladık. Onlarda hayata geçecektir.
Bu sözler üzerine dün Başkan Adnan Polat ile konuştum. Tüm bu gelişmelerden hareketle soruyu yönelttim;
Aday olacak mısınız? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyor.
- Bekleyin, göreceksiniz. Şu anda konuşmayacağım.
Ben yukarıdaki satırları defalarca okudum. Ve bir sonuca vardım. Polat’ın adaylığı hiç de yabana atılacak bir gelişme olmayacaktır.
Şimdi ikinci gelişmeye geçelim.
Ünal Aysal hafta başında yaptığı basın toplantısında, “Ben önce yönetim kurulu listemi hazırladığımda Galatasaray geleneği gereği Divan Kurulu’na teslim edeceğim. Ardından da basın ve kamuoyu ile paylaşacağım” demişti. Bu sözler üzerine gözler önceki günkü Divan Kurulu toplantısına çevrildi.
Engelleri aşmadan...
Aysal toplantıya gelecek mi, listesini teslim edecek mi?
Ama beklenen olmadı. Ne Aysal, ne de listesi Divan Kurulu’na gelmedi.
Elbette listenin Divan Kurulu’na verilmesi için Aysal’ın henüz vakti var. Bu bir gerçek ama başka bir gerçek daha var. Listeye girecek isimler konusunda sıkıntı yaşanıyor. İkinci başkan kim olacak sorusu bu sıkıntıların başında geliyor. Aysal bu engelleri aşmadan listesini hazırlayamayacak.
Başka bir nokta daha var.

Helvacı: Polat seçime girmeli

GALATASARAY yönetiminden isitifa eden Mehmet Helvacı, Lig TV’de yayınlarar Futbol Gündemi programına katıldı. Helvacı tüzüğe uygun olması halinde seçime gireceğini açıklarken, “Doğruları söyledim, muhalefet yapmadım. Bürütüs olmadım. Rijkaard gönderilirken ben durumun buralara geleceğini söyledim. Adnan Sezgin’in gönderilmesini istedim.. Bence Polat seçime girmelidir” dedi.

Ünal Aysal 43 kişi arıyor

Liste hazırlamak çok zor bir iş. Ahmet, Mehmet vs vs diyerek liste oluşmuyor ne yazık ki. Başkan adayı tam 43 isim belirleyecek. Bu 43 kişilik liste şöyle oluşuyor:
15 kişilik yönetim kurulu
12 kişilik disiplin kurulu
10 kişilik sicil kurulu
6 kişilik denetleme kurulu
Bu isimler belirlenirken, belli kriterlerde gözetilmeli tabii ki. Örneğin Disiplin Kurulu’na seçilebilmek için en az 25 yıllık kulüp üyesi olmanız gerekiyor. Yönetim Kurulu için 5, Sicil Kurulu için 15, Denetleme Kurulu için de 5 yıllık üyelik şart. Ayrıca başkan adayı olacak kişinin, 100 genel kurul üyesi tarafından ‘aday’ gösterilmesi gerekli.
Galatasaray’da adaylar 21 Nisan Perşembe günü tam listeleriyle başvurmak zorunda. Hatırlatalım, kongreden önce bir Divan Kurulu toplantısı daha var. Bu toplantıda başkan adaylarının tamamı konuşacak, projelerini ve listelerini tanıtacak...

Özgörkey çekildi

G.SARAY’da 14 Mayıs’ta yapılacak başkanlık seçimi öncesinde adaylığını açıklayan Cemal Özgörkey, başkanlık yarışından çekildiğini bildirdi. Özgörkey, “Şu anda bir açıklamaya yapmayacağım. Bu kararımın da camiamıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)