E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBELEDİYEDEN İMKB ÇALIŞANLARINA BALLI İMAR---

BELEDİYEDEN İMKB ÇALIŞANLARINA BALLI İMAR

BELEDİYEDEN İMKB ÇALIŞANLARINA BALLI İMAR
10 Kasım 2009 - 00:59 borsagundem.com

TEM’den Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne yaklaşırken yolun sağ tarafında Büyükşehir Belediyesi’nin bir kuruluşu olan KİPTAŞ tarafından yapılan Finanskent Konutları inşaatı var.

Geçen gün önünden geçerken bir arkadaşım bu inşaatlarla ilgili ilginç bir öykü anlattı. Bu arsa İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda kurulan bir kooperatif tarafından satın alınmış. Ancak arsa, kent planında “rekreasyon alanı” olarak görüldüğü için inşaat izni alınamamış. Bunun üzerine kooperatif KİPTAŞ ile “kat karşılığı” bir anlaşma yapmış. Ve arsaya bir “sihirli değnek” dokunuyor, içinde okulu, camisi olan 1000 konutluk bir site inşaatı başlıyor. Üstelik ne İSKİ görüşü var, ne de bu kentsel kullanım alanını İstanbul halkının elinden almak için uygun yasal şartlar. Bitmedi. İmar planlarına yapılacak itirazlar için belli bir süre tanınıyor. İlandan inme tarihi eylül ayı sonunda bitti. Ruhsat işlemlerinin jet hızıyla olsa bu ay sonu bitmesi lazım. Ama inşaat ruhsatı olmadan beşinci kata ulaşmış durumda. Zaten satış da başlamış, 2010 Mart ayına teslim ruhsatsız daire satıyorlar. İstanbul’da “imar planlarının” nasıl uygulandığının tipik bir örneği bu arsanın durumu! KİPTAŞ’ın internet sayfasında da şöyle bir şey yazılı: “Başlıca görevi İstanbul’un çarpık yapılaşmasına çözüm getirmek olan KİPTAŞ.” Demek ki bunu yapmak için imar planlarının arkasından dolaşmak da gerekiyormuş! Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)