E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBelirsizliğin büyümeye etkisi olumsuz---

Belirsizliğin büyümeye etkisi olumsuz

Belirsizliğin büyümeye etkisi olumsuz
07 Mart 2011 - 17:23 borsagundem.com

Moody's, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki politik belirsizliğin bölgenin ekonomik büyümesine yüzde 2 oranında etkisi olabileceğini belirtti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki politik belirsizliğin bölgenin ekonomik büyümesine yüzde 2 oranında etkisi olabileceğini bildirdi.
Moody's'in baş analisti Tristan Cooper yaptığı açıklamada, bölgede patlak veren bir siyasi karmaşa durumu olduğuna dikkati çekerek, bölgedeki politik istikrarsızlığın ekonomik büyümede yüzde 2 oranında bir kayba neden olabileceğini vurguladı.
Cooper, bu yıl ve gelecek yıla ilişkin tahminlerde büyük bir belirsizlik olduğuna işaret ederek, bölgedeki karmaşanın sona ereceği ya da yayılacağı konusunun hala açık olmadığını belirtti.
Uluslararası Para Fonu (IMF) ocak sonunda açıkladığı tahmininde, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da ekonominin bu yıl için yüzde 4,6 oranında büyüyeceğini belirtmişti.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) EMEA ülke notları grubu direktörü Kai Stuckenbrock da yaptığı açıklamada, Mısır ekonomisinin bu yıl için yüzde 1-1,5 aralığında büyümesinin beklendiğini bildirdi.
Kuruluştan yapılan açıklamada, bazı ülkelerin yakında notlarının düşürülebileceği, ancak bunun gelişmelere bağlı olarak şekilleneceği vurgulandı.
S&P, Umman'ın yabancı para cinsinden kredi notunu ise ''negatif'' izlemeye aldığını ifade ederek, ülkenin kredi notunun yakında düşürülebileceği uyarısında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MURATCA07 Mart 2011 18:37

    TÜM DÜNYA BORSALARINDA ANİ DÜŞÜŞLERE DİKKAT EDİN .ÇİFT DİPLİ RESESYON ÇOK AMA ÇOK YAKINDIR.TÜM DÜNYA ENDEKSLERİ EMİN OLUN ŞU AN GEEBİLECEKLERİ EN YÜKSEK SEVİYELERDE SEYREDİYORLAR.DOWJONES İN ARTIK HİÇBİR ZAMAN 14000 LERİ GÖREBİLECEĞİNE ASLA İNANMIYORUM.AYRICA AMERİKADAN GELEN TÜM OLUMLU VERİLERİN TAMAMI YALAN VE DÜZMECE.BU BÜYÜK ÇÖKÜŞÜ DAHADA DERİNLEŞTİRMENİN PLANLARINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.BORSALAR ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKADAKİ KARIŞIKLIKLAR AVRUPA VE AMERİKADAKİ ASILSIZ VERİLERLEDE BİRLEŞEREK BÜTÜN DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BÜYÜK BİR BUHRAN SÜRECİNE GİRECEĞİZ......O ZAMAN KİRİZİ FIRSATA ÇEVİRME VAKTİDE GELMİŞ OLUR.BİRAZ SABREDİN VE ALIŞ YAPMAYIN.ÇOK DEĞİL SADECE BİRKAÇ AY. YTD

  • m yazır07 Mart 2011 18:12

    orta doğu ve kuzey afrika'da siyasal ve ekonomik belirsizliğin sürmesi, çatışmaların birçok ülkeye yayılması, petrol fiyatının artışına neden olacağı, bu durum bölgede kısmı durgunluğa neden olacaktır. ayrıca cari açığı yüksek türkiye'nin ihracatı olumsuz etkilenecek, enflasyon ve faizlerde artışlar görülecek. sonuç olarak borsamız da olumsuz etkilenecektir.