E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBen hisselerimi satmadım ---

Ben hisselerimi satmadım

Ben hisselerimi satmadım
19 Kasım 2012 - 15:32 borsagundem.com

BORYAD Başkanı ve Ericom ortağı Ali Bahçuvan 'Günah keçisi aranıyor' dedi, tüm iddiaları yanıtladı

BORSAGUNDEM.COM 
BORYAD Başkanı Ericom ortağı Ali Bahçuvan, Ericom hisselerinde 20 liradan başlayan sert düşüş sonrası bir günah keçisi arandığını ve bu yüzden kendi isminin öne çıkarıldığını söyledi. Kendisine yönelik, “Ali Bahçuvan 10 liranın üzerinde hisselerini sattı” iddiaları yalanlayan Bahçuvan, “Hisselerimin tamamı aracı kurum takasında duruyor. Bunu belgeleyebilirim. Hala şirketin yüzde 4.99 oranında hissedarıyım” dedi. Şirketin yüzde 67 olarak görünen halka açıklık oranında yüzde 4.9 oranında payı bulunduğunu vurgulayan Ali Bahçuvan, sadece Arma Portföy, Reha ile birleşme öncesi tüm portföyünü boşalttığını dile getirdi. Bahçuvan, Ericom iştiraki olarak kurulan iki yeni şirketin de Arma Portföy’ün hisselerini almadığını belirterek, “Biz şirketlere hisse alımı yaptıktan sonra Arma Portföy satış yaptı” diye konuştu.
“BU HİSSELER NEREDEN GELDİ?”
Borsagundem’e yaptığı açıklamalarda gündeme gelen iddiaları yalanlayan Bahçuvan, “Hissede yasaklı oyuncuların pozisyonu olduğu biliniyor, neden bunları Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) şikayet etmediniz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Hisseler kendi adlarına açılmış hesaplarda olmadığı için kimi şikayet edeceğinizi bilmiyorsunuz. Ericom hisselerinde yaşananların esrar perdesini 13 Kasım 2012 tarihinde yaşanan fiili dolaşım paylarının değişimidir. Bu konu araştırılsın her şey ortaya çıkar. Piyasaya bir anda yüzde 12 oranında hisse çıktı. Daha önce dolaşımdaki pay oranı yüzde 55’ti. Bu hisseler nereden geldi, kimin hisseleri? Şirketin dolaşımdaki payı artmasına rağmen aracı kurum takaslarında değişiklik olmadı. Bu nasıl oldu biz de anlayamadık.”
“KARA PARA AKLAMA OPERASYONU” İDDİALARI
Ali Bahçuvan’ın söylediği tarihte, şirket dolaşımdaki paylarının arttığı yönündeki açıklamanın İMKB’ye bildirildiği görülüyor. Söylendiği gibi takaslarda hiçbir değişim olmamış. Bu konuda kulislere sızan iddialara göre hissede operasyon yapan oyuncu işlem yaptığı kurumda hesaptan hesaba virman yapmış. Bu virmanın da yurtdışındaki bir hesaba yapıldığı söyleniyor. Yani operasyon yapan piyasa dolandırıcılığı suçuyla hakkında suç duyurusu yapılmış kişilerin Hisse 20 lirayken yaptıkları değişimin sırrı henüz bilinmiyor. Kulislerde kara para aklama operasyonu bile olabileceği konuşuluyor. Hiçbir yatırımcı ya da fonun 10 milyon lira piyasa değeri olan şirketi 100 milyon lira fiyattan almayacağı biliniyor. Peki bu virmanlar kimler aracılığıyla yapıldı? Hisseler aynı kurum içerisinde hangi hesaplara virmanlandı. Bu iddiaları yönelttiğimizde ise Bahçuvan, “Detayları biz de bilemiyoruz. SPK’nın bu iddiaları araştırması gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Peki hisseler 20 lira olduğunda şirket ortakları neden ellerindeki hisseleri satmadı? Şirket yöneticilerinin bu konuda sessiz kalması bazı iddiaları gündeme taşıdı? Yüksek fiyattan satarak manipülasyonun önüne geçebilirdiniz” diye sorduğumuzda ise Bahçuvan şu yanıtı verdi: “Kim alırdı ki, kimseye satamazdık, hisseler düşerdi ve sorumlusu biz olurduk.”
Bir anda şirketin fiili dolaşımdaki payları artınca önce Ali Bahçuvan’ın elindeki hisseleri sattığı gündeme gelmişti ancak, Bahçuvan hesap ekstresini borsagundem.com’a göstererek iddiaları yalanladı. Ancak hissede operasyon yaptığı söylenen futbolcu spekülatörün de uzun süredir taşıdığı hisseleri başka birilerine devrettiği söyleniyor. Yurt dışına kayıtlı bazı hesaplara da hisse aldırdığı konuşuluyor. Hong Kong merkezli bir fonun kayıtların da bazı isimleri ortaya çıkaracağı söyleniyor. Aynı aracı kurumda yapılan virmanların Ericom hisselerindeki esrarı çözecek ayrıntı olarak gösteriliyor. 4 bin lira maliyetli yüzde 12 oranındaki hissenin yani 600 bin lotun hisse 20 liradayken birilerine devredildiği söyleniyor. Bu satıştan da 10 milyon liranın üzerinde para elde edildiği zaten operasyonu yapan kişilerin de bu kadar para koyarak işe başladıkları öne sürülüyor. Yani futbolcu spekülatör sadece şirketin yüzde 12’sini başka hesaplara devrederek koyduğu parayı aldı, şu an elindeki hisseler ise “sıfır” maliyetli denilebilir.
“NE İŞTİRAKÇİLEREMİZ NE DE ERİCOM ZARAR ETMEYECEK”
Ericom’un zarar etmemesi için şirket ortakları olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Bahçuvan, “Ericom’un iki iştiraki 1 milyon 100 bin liralık hisse aldı 4.80 liradan. Ben buradan taahhüt ediyorum hisseler 4.80 liranın altına geldiğinde biz şirket ortakları olarak şahsi paramızla bu hisseleri alacağız ve ne iştiraklerimiz n de Ericom zarar etmeyecek. “
Bu arada 4 liradan 20 liraya kadar yükselen Ericom hisseleri geçen hafta taban taban düşüşe geçti ve bugün de iki seansta taban olan hisseler 7.36 lira oldu. Hissede 7 günlük kayıp yüzde 70’i aştı. Son dönemde manipülatif fiyat hareketleri yaşanan hisselerin önemli kısmında benzer virmanların yapıldığı dikkat çekiyor. Bu hareketlerin perde arkasında ise yurt dışından İMKB’ye sokulan kara para olduğu iddia ediliyor. Aynı kurum içerisinde hesaplar arasında hisse virmanlandığı için şirketin takasında aracı kurumların takas oranlarında değişim takip edilemiyor. Son dönemde manipülatörlerin bu taktiği kullandığı borsagundem.com’a gelen iddialar arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hesap zamanı22 Kasım 2012 23:02

    Ali Bahçuvan yaptığı yazılı açıklamada, borsada halka arz seferberliği ile beraber işlem gören şirket sayısında artış yaşandığını hatırlatarak, borsaya gelen KOBİ tarzında bir çok şirketin olması ve düşük sermayeler dolayısıyla likidite düşüklüğünün, bu hisse senetlerinde sert fiyat hareketleri yaşanmasına neden olduğunu ifade etti. Bahçuvan, ''İnternet üzerinden borsadaki şirketler karalanmakta, şirket ortaklarıyla küçük yatırımcılar karşı karşıya getirilmekte, manipülatörlere rahat hareket edebilecekleri bir zemin hazırlanmaktadır'' değerlendirmesini yaptı. Yalan yanlış haberler nedeniyle bir çok küçük yatırımcının yüksek fiyattan hisse senedi alıp düşük fiyatlara sattığını dile getiren Bahçuvan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Halka açık şirketler yazılı ve görsel basında olduğu gibi rahatlıkla yalan yanlış haberleri yalanlayamamakta, bu konuda devletin kurumları ve hukuki sistem yetersiz kalmaktadır. Halka arz seferberliğine olumsuz etki eden bu unsur, düzgün şirketlerin borsadan uzak durmasına yol açmaktadır. Gerek BTK gerekse SPK ile bu konuda görüşmeler başlatılacaktır. Bu süreçlerde zarar görenlerin ücretsiz hukuki destek alabileceği toplu dava, suç duyurusu ve tazminat davaları açabilmelerine olanak sağlayacak bir hukuk komitesi kurulmuştur.'' Bahçuvan, buna benzer olaylar nedeniyle zarar görenlerin, yatırımcıların ve halka açık şirketlerin derneğe müracaat edebileceklerini de belirtti.

  • saidodo21 Kasım 2012 13:49

    tamam haberide gönderdiler fiyatta 4.80 lere geliyo yeni arz fiyatı heralde şirket satış çalışmalarımış.ya şu soygunlara son yokmu bedelsiz muhabbetini bitirdiler.brisa ile netaşta.şimdi ortaklık görüşmeleri yeni moda

  • saidodo21 Kasım 2012 13:46

    4.80 yeni halka arz fiyatımı dikkat borsa gündem sayesinde yüksekten satamadıkları malı 4.80 gibi düşerse biz alırız diyerek biz küçük yatırımcılara teminat gibi gösterip aldırmasınlar.artık ben her şeyden şüphelenir oldum.

  • DASKIN20 Kasım 2012 20:27

    KISACA SEVGİLİ BORSAGÜNDEMCİ DOSTLAR:ANDERSENDEN MASALLAR.

  • güneş20 Kasım 2012 17:50

    4,80 liranın altına deyince 1 liramı yoksa 4,80 liramı ucu açık bir durum

  • hmm20 Kasım 2012 14:18

    goruldugu uzere kimseye hisse pazarlanamamis, kimseyi madur edememisler bu defa...simdi herkes sacma yorumlar yapmak yerine bundan sonrasini dusunmeli, dogru sorulari sormali...1. bundan sonra ericonun hali akibeti ne olacak, 2. bu hissede zarar ettikleri apacik ortada, belki maddi olarak suan zararda deiller ama 1 yillik bir caba bosa gitti, daha da kotusu su anda maliyetine mile mal satmakta zorlanirlar, trned birsey kalmadi, kim neden alsin...3. zararini nasil nerden cikaracaklar acaba...

  • pinar20 Kasım 2012 05:26

    ali bahcuvan yalan soyluyor.arkadaslar ben soyliyim.sirketi iyi inceleyin gecmis haberlere bakin.hisseler daha once resmi olarak kim aldi o isme bakin.sonra esine devretti o isim kimlerin adami.bu isin arkasinda inanin e ç. m n ç.m ç. ve dorduncu kardeş dedikleri aydin veli selin zaten iş bu isimde başladi haberleri inceleyin lutfen.digerleri fasoncu.bu islemler canak seklinde uygulaniyor birileri en asagidsn hisseleri aliyor kendilerini unutturuyor.

  • murat20 Kasım 2012 00:31

    10 aya tüzde 400 çık,1 haftada yüzde 500 düş,eskiden hiç olmazsa çıkışında bir şerefi vardı herkes kazanırdı.

  • Özetlersek19 Kasım 2012 23:42

    Yasaklı topçu patronuyla önceden anlaşamadığı hiçbir şirketin hisselerine girmedi. Ne bundan önce ne bundan sonrada girmez , giremez. Nokta.

  • herkes hırsız19 Kasım 2012 22:27

    boşuna günahını aldık demek ki,hisse satışı yoksa cebe giren para da yok demektir ,herkes hırsız be kardeşim biz de onlardan sandık ayıp mı?satıcaksın malı önce ,sonra bedelliyi koyucan ...ama siz imtiyazı da kaldırmışsınız be kardeşim ,bu piyasaya iyilik yaranır mı yaaa?işte böyle karalanırsın...

  • sadi19 Kasım 2012 19:38

    helal olsun be

  • kedii19 Kasım 2012 19:17

    kabahatı yok tabii. kabahati olur muuu?. kedidir o kediii.

  • Dedikodu19 Kasım 2012 18:40

    Tanımadığımız insanlara ne kolay iftira atabiliyoz utanmak lazım

  • 19 Kasım 2012 18:38

    Danisikli dovus yapiyolar neymis efendim haberim yokmus sen onu benim kullahima anlat ali efendi carsaf carsaf listeleri speke verirken iyidi kagida disardan kendi hesaplarinin disindaki isimleri bildirirken iyidi inanmayin bu herife yeni planlari var kagitla alakali dikkat edin !!!

  • barış19 Kasım 2012 15:57

    bu adamın sucu yok, bilip bilmeden araştırmadan ,bu şahsın şirketinin hisselerini alanlarda kabahat vardır,sonra veryansın yandım anam demenin kimseye bir yararı olmadığı gibi hakkıda yoktur.