E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivBenzinli araç kıymete binecek---

Benzinli araç kıymete binecek

Benzinli araç kıymete binecek
02 Ağustos 2012 - 07:59 borsagundem.com

Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, benzinli araçların mutlaka talep göreceğini, dizelin de ekonomik hale geleceğini söyledi

Young, "Dizeldeki konfora sahip olmak için benzinli araç kullanılabilecek. Benzinli, eski yıldızını parlatacak. Yüzde 30 tasarruf sağlanacak. Aynı şekilde dizelde de tasarruf sağlayacak. Motorlar küçülecek.'' dedi. Young, Bosch'un 2011 yılı finansal verilerini ve faaliyet gösterdiği iş kollarında geleceğe yönelik trendleri, Bursa Hilton Otel'de gazetecilerle paylaştı. Gelişen teknolojilerle içten yanmalı motorların gittikçe küçüleceğini, 4 silindirli araçların 3 silindire ineceğini kaydeden Young, sistem sayesinde benzinli araçların çevreye daha az zarar vereceğini kaydetti. Bosch'un otomotiv iş kolundaki planlarını, 2020 yılında üretilecek 115 milyon araçtan yüzde 10'unun hibrid ve elektrikli, geri kalanının içten yanmalı araç olacağı öngörüsüyle şekillendirdiğini anlatan Young'ın verdiği bilgiye göre, Bosch'un geliştirdiği teknoloji sayesinde motorlar giderek daha kompakt bir hale gelerek daha verimli çalışacak. Bir benzinli motor 100 kilometrede 5,5 litre tüketir hale gelecek, dizel motorlarda ise bu rakam 3,6 litreye kadar inecek. Özetle bugünün standart motorlarına oranla yakıt tüketimi ortalama yüzde 30 azalacaktır. Young, yakıt tasarruf sistemiyle ilgili olarak Mercedes'le de görüşmelerin sürdüğünü aktardı. "Ama yakıtta yüzde 30 tasarruf sağlayan sistemlerimiz 2013'te yollarda olacak. Bu projeye 200 milyon Euro ayırdık." dedi. Young, 2015 yılından sonra araçların internet üzerinden cep telefonu aracılığıyla park edilebileceğini de açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)