E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizBernanke doları üzdü---

Bernanke doları üzdü

Bernanke doları üzdü
02 Ekim 2012 - 09:35 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası'nın teşvikleri sürdüreceği düşüncesi dolara değer kaybettirdi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin istihdam piyasasındaki zayıflama sinyallerinin, Fed'i doları zayıflatma etkisi olan parasal genişleme hamlelerini sürdürmeye teşvik edeceği spekülasyonu üzerine dolar, 16 önemli para biriminin çoğunluğu karşısında geri adım attı.
Dolar, Fed Başkanı Ben Bernanke'nin dün merkez bankasının, öngörülmemiş olan olan tahvil alımlarını savundu. Euro Bölgesi'ndeki perakende satışların 2. ayında da düştüğüne işaret etmesi beklenen verinin ve 4 Ekim'deki Avrupa Merkez Bankası toplantısının öncesinde euro talepleri sınırlı oldu. Avustralya doları, ülkenin merkez bankasının faiz indirmesi sonrasında 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Asya borsalarındaki kazançların etkisiyle yen, önemli para birimleri karşısında değer kaybetti.
Doların "tahteravalli" dönemini sürdürmeye devam edeceğini öngören Rochford Capital'ın yönetici direktörü Thomas Averill, dünya genelindeki ekonomik endişelerin aynı ciddiyetle sürdüğünü, ancak Fed'in para basmasının doları zayıflattığını söyledi.
Dolar, euro karşısında dünkü kapanışından yüzde 0.1 değer kaybederek 1.2902 seviyesine geriledi. Dolar, yene karşı ise 78.10'dan işlem gördü. Japon yeni, Euro karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 100.76 düzeyine geri çekildi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 artış kaydetti. ABD'de yarın açıklanacak olan ADP Özel Sektör İstihdam verisinin Eylül'de 140 bin kişilik eklemeye işaret etmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)