E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBernanke Paris'te savunma yaptı---

Bernanke Paris'te savunma yaptı

Bernanke Paris'te savunma yaptı
18 Şubat 2011 - 16:31 borsagundem.com

FED Başkanı Bernanke, gevşek para politikasının diğer ülkelerde enflasyon ve varlık balonunu desteklediği iddialarını reddetti

G20 ülkelerinden finans politikası liderlerinin katıldığı Paris toplantısında konuşan FED Başkanı Ben Bernanke, bankasının uyguladığı gevşek para politikasının diğer ülkelerde enflasyon ve varlık balonunu desteklediği iddialarını reddetti.
Toplantı için hazırlanan konuşma metninde Bernanke, "Ülkelerin politika yapıcılarının elinde faiz oranları gibi enflasyon ve varlık balonlarının kontrol edilmesine yarayacak araçlar" dedi. Gelişmekte olan ülkelerde artan talebin de kendilerini etkilediğini ifade eden Bernanke, "Yayılmalar çift taraflı işleyebilir. Gelişmekte olan piyasalarda artan talep küresel emtia fiyatlarında artış getirdi" dedi.
“PARA GİRİŞLERİ UZUN VADELİ TREND İLE UYUMLU”
Gelişmekte olan giren para girişlerinin bu ülkelerdeki hızlı büyüme süreçlerinden kaynaklandığını anlatan Bernanke, "Verilere bu ülkelere para girişlerinin uzun vadeli trend çizgisinin dışında olmadığını gösteriyor" yorumu yaptı.
Dış ticaret fazlası veren ülkelerin ekonomilerindeki ihracat bağımlılık oranını azaltmak için çaba göstermelerinin gerektiğini de anlatan Başkan, konuşmasında doğrudan Çin konusunda bir değerlendirmede bulunmadı. Bernanke öte yandan ABD´nin de uzun vadede bütçe açığını azaltmasının ve daha istikrarlı bir mali patikaya geçmesinin gerektiğine dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)